Mentre la plataforma Aturem Eurovegas es mobilitza contra el projecte, el proper diumenge hi haurà un nou acte reivindicatiu, el Govern de la Generalitat afirma que s’estan “acostant posicions” amb Adelson
[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]A[/dropcap]hir a la tarda, el Parc Marina de Viladecans va ser l’escenari de la Festa Reivindicativa “Eurovegas, go home!”, convocada per la Plataforma Aturem Eurovegas – Salvem el Delta del Llobregat, a la qual s’han adherit fins al moment prop de 200 entitats de tot tipus d’arreu del país.
Durant la tarda es van succeir diferents actuacions musicals, com la de Bitxe i els Mariatxis del Delta, entre d’altres; així com xerrades sobre l’impacte que podria suposar la construcció d’aquest macro-complex de casinos i hotels al Baix Llobregat, tal i com apunten diferents informacions en els darrers mesos. Els assistents es van mostrar molt interessats per quin podria ser l’hipotètic emplaçament d’Eurovegas i quin impacte directe podria tenir en la destrucció de terrenys agraris i naturals a la comarca.
Una de les intervencions més aplaudides fou la de Lluís Pares, d’Unió de Pagesos, que va criticar la postura dels alcaldes del PSC del Baix Llobregat, als quals el sindicat agrari ha reclamat que rebutgin el projecte d’Eurovegas, ja que suposaria “trencar l’actual equilibri de la comarca, que amb els anys ha aconseguit fer conviure les infraestructures, les àrees de població i els espais agraris amb una certa harmonia”.
El plat fort de la jornada reivindicativa fou la intervenció d’Arcadi Oliveres, economista i president de Justícia i Pau, que des que es van conèixer les informacions al respecte d’Eurovegas s’hi ha posicionat en contra. En la seva xerrada, Oliveres va afirmar que “Eurovegas no és la solució a la crisi i no portarà cap benefici a la gent” i va assenyalar als bancs i al frau fiscal com a causants de la crisi que estem vivint.
D’altra banda, mentre continuen les protestes de diferents organitzacions socials contra Eurovegas, la propera cita serà el diumenge 17 de juny a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, el Govern de la Generalitat continua negociant amb el magnat nord-americà Sheldon Adelson per portar Eurovegas a Catalunya. Així, en declaracions recents, Lluís Recoder, conseller de Territori i Sostenibilitat, afirmava que “s’han acostat posicions” amb Adelson des de la reunió que va tenir lloc a Las Vegas (Estats Units) fa un parell de mesos, en la qual van sorgir divergències sobre l’alçada dels edificis del complex.
Recoder ha afirmat que “les coses estan millor que en aquell moment”, però també ha avisat que “la decisió final és de l’empresa que s’hi juga els diners” que actuarà “seguint els seus criteris i interessos”. De fet, Adelson ha afirmat recentment que no pot assegurar que el complex turístic s’acabi fent a l’estat espanyol. El conseller ha reiterat que la Generalitat continua treballant i negociant amb la companyia nord-americana per portar el complex a Catalunya i que les converses estan encaminades a fer encaixar la proposta inicial amb el model territorial català.