En el ple del consell metropolità d’ahir es va aprovar una nova revisió de les tarifes de la Societat General d’Aigües de Barcelona (SGAB). El Grups d’ICV-EUiA-EPM i del PP, van votar-hi en contra
[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a nova pujada, de l’1,95% de mitjana, que se suma a la del 4,98% aprovada en el ple de novembre del 2011, ha sortit endavant amb els vots a favor de CIU i PSC, l’abstenció de ERC i els vots en contra de ICV-EUiA i PP.
La Societat d’Aigües de Barcelona va demanar el passat 17 d’abril una nova revisió de les tarifes de subministrament d’aigua potable – en municipis com Cornellà o Sant Feliu de Llobregat – i als subministradors d’aigua de localitats com Molins de Rei. Aquesta petició es fonamenta en l’entrada en vigor de la Llei 5/2012 de Mesures fiscals, financeres i administratives i els costos addicionals que suposa per a aquesta empresa durant el 2012, no contemplats en les tarifes aprovades el passat mes de novembre.
El President del Grup Metropolità d’ICV-EUiA-EPM, Lluis Tejedor, ha argumentat que aquesta modificació de la llei al Parlament, pactada per CiU i PP, no havia d’afectar als usuaris segons el Conseller de Territori i Sostenibilitat i “havia de representar una descens del seu compte de resultats i beneficis, posant de la seva part, com fa tothom”.
És per aquest motiu doncs i perquè el Grup ecosocialista pensa que no poden haver-hi dos increments de tarifa de l’aigua en un mateix any, que no ha donat el seu suport a la proposta, en el ple metropolità.
A més de l’augment del preu directe als usuaris de diferents poblacions metropolitanes, Tejedor també ha alertat que en els propers mesos podria arribar també a d’altres poblacions amb operadors diferents ja que avui també li han donat el vist-i-plau perquè SGAB els pugi el preu.
Lluis Tejedor ha recordat finalment que el grup ecosocialista no està en contra d’assumir el cost de l’aigua però tal i com ja va expressar en el ple de novembre, cal un pacte de preus basat en els principis de la tarificació social i de la sostenibilitat ambiental i no en el seguidisme a les expectatives de beneficis d’empreses com AGBAR.