El portaveu del Govern creu que no podem renunciar als llocs de treball que generaria el macrocomplex, però les últimes enquestes demostren que la ciutadania cada cop es mostra més contrària al projecte
[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]F[/dropcap]rancesc Homs, va tornar a defensar que el projecte Eurovegas vingui a Catalunya basant-se en la necessitat de creació d’ocupació. “No estem en condicions de rebutjar cap oportunitat que permeti crear llocs de treball”, va dir en roda de premsa després del consell de l’executiu català.
Homs va afirmar que el Govern hi està a favor malgrat el rebuig de 3.000 persones que van participar a la protesta de diumenge passat a la Plaça Sant Jaume, contra la instal·lació del projecte de Sheldon Adelson al Baix Llobregat.
“Si repassem tot el que es va dir en el seu moment, també hi havia oposició a la creació de Port Aventura”, va recordar Homs, que va indicar que ara, en canvi, no se senten massa veus queixoses sobre el parc d’atraccions situat a prop de Salou.
“No estem en condicions de fer un lleig a les oportunitats de crear llocs de treball. Va ser així en el cas de Port Aventura i serà així en el cas d’Eurovegas”, va conclure Homs, tot i matitzant que “el que es pugui fer, s’ha de fer d’acord amb les nostres lleis”.
Les enquestes evolucionen i situen a la ciutadania cada cop més a prop del NO
El 9 de juny, una enquesta realitzada per l’empresa Feedback per La Vanguardia, determinava que un 53,3% dels catalans creia que el projecte de Adelson no afectaria de forma negativa a la imatge de Catalunya i Barcelona. El 47,9% dels enquestats eren favorables a la creació d’Eurovegas a Catalunya. Aquest recolzament era més gran a l’àrea metropolitana (53%) que a la ciutat de Barcelona, on només arribava al 37%.
Ahir, en un sondeig del GESOP per El Periódico, la majoria dels enquestats, un 49,5%, NO es mostraven partidaris de la instal·lació del macrocomplex de joc. Així doncs, un 49,5% considera Eurovegas una iniciativa més aviat negativa, mentre un 36,8% que assegura que seria positiva. S’ha de recordar que en cap cas la zona de casinos estaria ubicada parcialment o totalment al territori de la capital catalana, i que aquesta última enquesta tan sols estava plantejada als barcelonins i barcelonines.
Per tant, només un terç dels barcelonins i barcelonines, serien partidaris d’Eurovegas; mentre que 2/3 parts de la ciutadania hi estarien en contra.
A una enquesta online que realitza el portal e-notícies, en la que de moment han votat 400 persones, els resultats es situen en un 41% a favor d’Eurovegas, i un 59% en contra. En una altra, que es pot trobar al portal Vilaweb i en la que han votat 1421 persones, es donen 4 opcions: a) Sí, perquè generarà molts llocs de treball; b) No, perquè atraurà màfies vinculades al joc; c) No, per l’impacte en el territori; d) Sí, sempre i quan es compleixi la llei. L’opció que de moment guanya és la b), amb un 51% dels vots, seguida en aquest ordre per la c), la d) i la a). Per tant, el 79% -sumant les opcions b) i c)- dels votants de Vilaweb, son partidaris del NO.