Milers de persones omplen l’estadi de Cornellà-El Prat per veure el Catalunya-Nigèria. Les proclames independentistes i a favor de l’oficialitat de les seleccions esportives catalanes acompanyen l’equip en l’adéu a Cruyff
[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]hir al vespre milers de persones aficionades al futbol van omplir l’estadi de Cornellà-El Prat per veure la trobada entre les seleccions de Catalunya i Nigèria en l’últim partit que ha dirigit Johan Cruyff al capdavant del combinat nacional.
La cita anual del futbol català va tornar a tenir un component reivindicatiu, sumant les demandes per la oficialitat internacional de les seleccions esportives del país amb les reclamacions sobiranistes d’una part de la societat catalana. El públic va omplir aproximadament tres quartes parts de les 40.000 localitats de les grades de Cornellà-El Prat, on van dominar les estelades i els crits a favor de la independència.
La Federació Catalana de Futbol (FCF)va confirmar ahir al migdia que ja s’havien venut més de 25.000 entrades pel partit, que es van incrementar amb les vendes a última hora i les que es van fer a les taquilles de l’estadi. En total, són 27.234 els espectadors que van assistir aquest dimecres a Cornellà-El Prat, segons va fer públic la plataforma proseleccions catalanes. D’altra banda, alguns dels aficionats van lamentar els problemes informàtics que van dificultar la venda d’entrades on line durant els darrers dies.
El partit va començar de cara per la selecció catalana, que es va avançar amb un gol de Sergio González de penal. L’únic gol que va marcar la selecció, que va acabar empatant a 1 amb Nigèria. Precisament el jugador de l’Hospitalet de Llobregat va rebre un homenatge de la FCF i dels seus companys d’equip en ser el que més partits ha disputat amb el combinat nacional. Tot i el gol dels catalans, Nigèria va empatar a la segona part, amb un gol de Bright.
L’entrenador holandès de la selecció catalana, Johan Cruyff, també va rebre l’homenatge de la FCF i de l’afició en el seu últim partit amb Catalunya. Cryuff va dirigir unes paraules de comiat a l’afició abans del partit, rodejat dels jugadors de l’equip català.
A les grades, hi havia un ambient familiar i cívic, però no mancat del to reivindicatiu habitual en els partits de la selecció. La majoria dels consultats van coincidir en la importància d’assistir anualment i animar en aquests partits, encara que es tracti d’amistosos, amb l’esperança que Catalunya pugui competir oficialment en un futur. Molts dels aficionats també van destacar l’encert de poder jugar en un estadi com el de Cornellà-El Prat, amb una mida adequada per acollir el volum d’espectadors que mou la selecció catalana.
Els aficionats també van coincidir en destacar la potència esportiva del combinat català, amb diversos jugadors de Primera Divisió com Xavi, Piqué, Puyol, Jordi Alba, Sergio Busquets, per part del Barça, i Casilla, Raül Rodríguez, Capdevila, Tejera, Víctor Sánchez, Verdú i Sergio García, per part de l’Espanyol, entre d’altres. A més, també van ser convocats Bojan Krkic, del Milà, Jonathan Soriano, del Salzburg, Álvaro Vázquez, del Getafe, i Amat i Piti, del Rayo Vallecano.
El porter veí de Viladecans Víctor Valdés, va ser baixa d’última hora per una fascitis plantar i va ser substituït per Jordi Codina, del Getafe.
Els castellers del Baix Llobregat protagonistes al Catalunya-Nigèria
Les Colles Castelleres del Baix Llobregat van voler participar al partit Catalunya – Nigèria que es va disputar ahir a la comarca. Així, a la mitja part, una representació de les Colles del Baix Llobregat va aixercar nou pilars simultanis per formar una gran senyera.
Hi van participar les colles castelleres de Cornellà, Esplugues, Molins de Rei, Castelldefels, Sant Feliu i la Colla Jove de l’Hospitalet, que en els darrers anys han integrat la Coordinadora de colles del Baix Llobregat. També hi van ser presents algunes de les colles en formació que hi ha actualment a la comarca, com ara les de Viladecans, Begues, Gavà i Sant Vicenç dels Horts.
El naixement d’aquestes colles augura una recuperació progressiva de l’activitat castellera al Baix Llobregat, una comarca que, als anys noranta, era la que més colles castelleres tenia de tota Catalunya.