Segons l’estudi del Ministeri d’Hisenda, el deute per ciutadà és de 92’8 euros, menys de 100 euros per cada cornellanenc
[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]P[/dropcap]recedeixen a Cornellà en a classificació dues localitats madrilenyes, Tres Cantos i Colmenar Viejo, les dues, sense cap deute municipal. Bilbao és la tercera ciutat menys endeutada d’Espanya, amb gairebé dos euros de deute per cada ciutadà.
Un dels objectius dels pressupostos municipals de Cornellà de cara a aquest 2013 és reduir encara més aquests comptes. Des de l’inici de la crisi al 2008 i fins el 2011, el deute a Cornellà s’ha reduït un 7’6%. A més, l’Alcalde de Cornellà Antoni Balmón, en declaracions a Ràdio Cornellà, va assegurar que al 2012, l’endeutament ha estat per sota dels set milions d’euros -aquesta dada encara s’ha de publicar per part del Ministeri d’Hisenda.
L’Ajuntament també recorda que si la Generalitat, la Diputació de Barcelona i la Unió Europea paguessin els seus deutes amb la localitat, Cornellà no tindria comptes pendents.
Segons dades fetes públiques a inicis del 2012 i amb aproximacions econòmiques, la Diputació de Barcelona ha de pagar a l’Ajuntament de Cornellà 40.000€. La Unió Europea té un deute amb el consistori baixllobregatí de 210.000€ i la Generalitat de Catalunya encara ha de pagar prop de 14 milions d’euros.
La Diputació de Barcelona ha signat un conveni amb Cornellà i amb d’altres municipis per comprar deute municipal, però a banda de la Diputació, la resta d’administracions encara han de liquidar els seus comptes amb el consistori cornellanenc.