El Mapa del Patrimoni Cultural i Natural de Sant Feliu de Llobregat s’ha realitzat arran d’un conveni establert entre el consistori i la Diputació de Barcelona

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]A[/dropcap]questa setmana s’ha presentat el el Mapa del Patrimoni Cultural i Natural de Sant Feliu de Llobregat, que inventaria un total de 244 elements, el 81,1% dels quals correspon a patrimoni immoble (edificis, conjunts i elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil).

La resta de l’inventari inclou un 7,4%de patrimoni moble (col·leccions, objectes i elements urbans); un 5,7%, documental (fons documentals i d’imatges); un 4,1%,  immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals); i un 1,6%, natural (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars).

La realització de Mapes del Patrimoni Cultural Local té per objecte la recollida exhaustiva de dades sobre el patrimoni cultural i natural d’un municipi concret i la seva valoració.

Es tracta d’una eina que permet que les corporacions locals tinguin un coneixement global del patrimoni del seu terme municipal i puguin establir mesures per a la seva protecció i conservació, així com planificar-ne la rendibilització social.

Actualment hi ha 119 municipis on ja s’ha realitzat el Mapa del Patrimoni Cultural i Natural, i 11 més estan en procés de realització.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here