Els consistoris baixllobregatins d’El Prat i Sant Boi, estalviaran energia i diners amb aquestes noves mesures. La col·laboració de tothom és fonamental per assolir els objectius d’estalvi energètic, ja que els estudis especialitzats en la matèria assenyalen que el cost del consum pot arribar a minvar un 30%, tan sols amb el canvi d’alguns hàbits
El Prat: Més control del consum d’energia dels edificis municipals
L’Ajuntament ha iniciat una prova pilot de monitorització del consum d’energia de quatre edificis municipals.
Detectar avaries i ineficiències en l’ús real de l’edifici i en la programació de determinades màquines i conèixer el consum d’energia en temps real són alguns dels beneficis d’aquest sistema de gestió que pot suposar un estalvi indirecte de entre el 5 i el 10% del consum d’energia de l’edifici.
Els edificis en els quals s’ha instal·lat aquest sistema són la piscina del CEM Sagnier, el Centre Cívic Sant Jordi- Ribera Baixa, l’Escola Galileo Galilei i l’edifici d’oficines municipals del c. Centre.
En el cas del CEM Sagnier, i degut al seu important consum, també es monitoritzarà l’aigua freda en temps real.
Sant Boi: Mesures per estalviar 100.000 euros l’any en el consum energètic d’edificis municipals
L’Ajuntament ha encarregat a una empresa especialitzada un diagnòstic sobre el consum dels 4 edificis municipals amb un cost energètic més alt i l’aplicació de solucions pràctiques per reduir-lo de forma immediata. L’Ajuntament vol estalviar un mínim de 100.000 euros l’any gràcies a aquestes mesures.
L’encàrrec fet a l’empresa Estudi Ramon Folch i Associats, SL té com a objectiu millorar l’eficiència energètica i minimitzar el cost de la factura dels edificis municipals. L’ electricitat i els sistemes de climatització seran els principals factors estudiats, ja que concentren una part important de la despesa.
Els quatre equipaments amb un cost energètic més elevat són la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, Can Massallera, l’Olivera i el poliesportiu La Parellada. Es farà una diagnosi de la situació actual en aquests equipaments i s’hi posaran en pràctica mesures d’estalvi que, més endavant, podrien aplicar-se a altres edificis municipals mitjançant un pla director.
El 2012, l’Ajuntament ja va aplicar mesures de reducció del consum en l’enllumenat públic , com ara l’eliminació de punts de llum innecessaris o la col·locació de làmpades amb tecnologia LED en fanals i semàfors. Amb aquestes mesures, va començar a estalviar prop de 90.000 euros l’any.