Aquesta és la conclusió del seminari que amb el nom “Recursos energètics i crisi. Accions per a un Nou Model Energètic i Social Sostenible” va tenir lloc el passat dilluns 13 de maig al Consell Comarcal del Baix Llobregat
[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l seminari va ser organitzat per les associacions Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i Col•lectiu per un Nou Model Energètic i Social Sostenible i va comptar amb el suport i la col•laboració del Consell Comarcal.
Tot i que anava adreçat a totes les persones interessades en la temàtica, es va fer especial incidència per arribar als càrrecs polítics locals, per considerar que tenen la responsabilitat i la capacitat d’impulsar accions que, davant la crisi energètica, afavoreixin el pas a les energies renovables i a un altre model de gestió dels recursos energètics.
El seminari va ser impartit pels doctors Carles Riba, enginyer de la UPC, autor, entre d’altres, dels llibres Recursos energètics i crisi. La fi de 200 anys irrepetibles i El Crack energètic, xifres i fal•làcies; Ramon Sans, Membre de la Comissió d’Energia del Col•legi d’Enginyers Industrials de Catalunya; i Francesc Bonvehí, Enginyer Industrial per l’ETSEIB, especialista en Tècniques Energètiques i Expert i Avaluador Independent de la Comissió Europea en Ecobuildings i Sistemes Energètics.
Els ponents van insistir des de diferents vessants en la necessitat de fer front a la crisi dels combustibles fòssils a través del que van anomenar Transició Energètica 21 (TE21), és a dir, el pas progressiu a les renovables, acompanyat de formes de gestió de l’energia socialment més justes i sostenibles.
El seminari va comptar amb la presència de Joaquim Balsera, president del Consell Comarcal; Ivan Arcas, Conseller comarcal de Cultura i Conxita Sánchez, presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.
Entre el públic assistent s’hi comptaven alguns alcaldes del Baix Llobregat i càrrecs de diferents administracions i organitzacions.