Un altre cop arriba la Festa Major i, amb ella, les IX Jornades Gastronòmiques de Molins de Rei, que es celebraran, del 20 al 27 de setembre de 2013, a la Sala Punt de Comerç, “Molins de Rei Centre de Comerç”, al Mercat Municipal
[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]questes jornades consisteixen en la creació d’un plat en directe durant on els restauradors professionals expliquen i elaboren una recepta de cuina que es maridarà amb cava de les diferents bodegues dels diferents enòlegs. Un cop acabada la recepta, hi ha una degustació del plat entre tots els assistents.
És la millor manera de conèixer, tastar i gaudir de la gastronomia molinenca i la dieta mediterrània.
Entre les novetats enguany comptaran amb la presencia de diferents “bloggaires” del món gastronòmic que parlaran a les Xarxes Socials de: el que es cuina, com es cuina, qui ho cuina i de tot el que passa a la Sala Punt de Comerç del Mercat Municipal, així com les bodegues Juvé y Camps, Vilarnau, Recaredo, Mont Marçal i Castell de Pregosa que maridaran les diferents receptes de cuina.
Les Jornades Gastronòmiques són l’exponent per excel•lència del treball en conjunt de tots i cada un dels sectors econòmics implicats: el comerç organitzat, amb la Unió de Botiguers al capdavant; el Mercat Municipal, exponent del menjar fresc i sa; el Gremi d’Hostaleria, aglutinador del sector, i l’Ajuntament de la vila, que fa una aposta clara pel turisme, entès com el conjunt de la projecció de la vila a l’exterior.
És, doncs, un treball realitzat colze a colze que fan tots en conjunt per consolidar aquest, cada cop més esperat, esdeveniment com són les Jornades Gastronòmiques de Molins de Rei, que tant d’èxit tenen entre molinencs i visitants.
S’ha editat un llibret en el qual recollim totes les receptes juntes d’aquestes IX Jornades, el qual es podrà trobar a tots els comerços del Bot-Mol, al Mercat Municipal, a tots els restaurants i comerços participants, i a la mateixa Sala Punt de Comerç, al Mercat Municipal.
Els restauradors participants i els horaris per a aquestes IX JORNADES GASTRONÒMIQUES són els següents:
Divendres 20 |
20 h |
Inauguració |
Els Fogons de la Xirgu |
Cargols amb sèpia i calamarsets |
Dilluns 23 |
20 h |
Pastisseria Cardona |
Pastís de Festa Major | |
Dimarts 24 |
20 h |
Restaurant La Peni |
Carpaccio de tonyina marinat amb cítrics i tàrtar de tomàquet i xampinyons | |
Dimecres 25 |
20 h |
Restaurant El Tast |
Tàrtar de salmó marinat amb l’anet | |
Dijous 26 |
19.30h |
Restaurant Samaranch |
Tosta de foie amb poma caramel·litzada, rulo de cabra i salsa de mango | |
Divendres 27 |
18 h |
Cloenda |
Pastisseria Arenas Molins |
Cake alemany de poma |
Feu una passejada pel bo i millor de la gastronomia molinenca, i descobru la varietat i la riquesa dels seus productes!
Podeu seguir l’esdeveniment al Facebook (Molins de Rei Centre de Comerç) i Twitter (@Mdrcentrecomerc) amb el hastag’s #mdrgastronomic i #jorgastmdr13.