L’Ajuntament de la localitat baixllobregatina ja ha fet públic que es defensarà davant d’Antifrau per la denúncia de CiU per irregularitats, i que presentarà tota la documentació relacionada amb el pagament d’honoraris al gerent de l’empresa municipal Procornellà
CiU ha demanat a l’Oficina Antifrau de Catalunya que investigui possibles irregularitats a l’empresa municipal Procornellà. El grup a l’oposició sospita que el gerent, Jose Antonio Marín i una treballadora, D. Jiménez, haurien facturat més d’1,3 milions d’euros entre el 2004 i el 2012 per serveis externs que Procornellà contractava a l’empresa privada de Marín.
Un fet que vulneraria la Llei d’incompatibilitats del personal al servei de les Administracions Públiques, ja que tots dos cobren un sou de l’empresa, en el cas d’ell de 90.000 euros bruts l’any. El mateix interventor municipal anotava la incompatibilitat en els informes financers del 2004, 2005 i 2006, i que CiU ha traslladat també a Antifrau.
En un comunicat públic, CiU assegura que aquestes operacions s’haurien pogut produir amb el “consentiment” del president de Procornellà i alcalde de Cornellà, Antonio Balmón.
El tinent d’alcalde de Política Territorial, Antonio Martínez Flor, ha declarat a Europa Press que l’Ajuntament presentarà tota la documentació, els acords i els pagaments davant de l’Oficina Antifrau perquè disposi de la informació sobre el sistema de pagament d’honoraris.
Segons el consistori, el 1997 es va incloure al contracte laboral del gerent una clàusula segons la qual podia fer per a l’empresa municipal tasques que se li encomanessin com a arquitecte, per les que cobraria un 20% dels honoraris que estipula el Col·legi d’Arquitectes.
“Això suposava que a cada edifici o aparcament projectat, l’Ajuntament s’ha estalviat el 80% del que podria haver cobrat qualsevol altre arquitecte”, explica Martínez Flor.
L’Ajuntament pagava aquests honoraris a través d’una factura per serveis professionals, el que va motivar una nota de l’interventor municipal advertint que existia una incompatibilitat.
Segons el tinent d’alcalde de Cornellà, la incompatibilitat “no és perquè no es puguin pagar els honoraris, sinó per la manera com es fa, ja que indica que cal fer-ho en nòmina per tasques extraordinaries”.
Martínez Flor ha manifestat que, a partir d’ara, l’Ajuntament passarà a incloure aquests honoraris dins de la nòmina tant del gerent com de la treballadora de Procornellà que ha realitzat tasques de direcció d’obra per a l’empresa municipal.
Per la seva banda, la federació nacionalista acusa l’Ajuntament de Cornellà de no haver-li mostrat tota la informació sobre aquest cas i demana a l’Oficina Antifrau que examini l’actuació de l’empresa Procornellà i que estudiï si el cas ha d’elevar-se a la Fiscalia.
Font: Agencia Catalana de Notícies i Europapress