Important èxit de l’espai gastronòmic GastroGavà, que enguany es celebrava per primer cop i que va servir més de 8.000 degustacions

La 61a Fira d’Espàrrecs de Gavà ha aconseguit atreure unes 30.000 persones segons els càlculs de l’organització. Aquesta dada és valorada molt positivament per l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que ha destacat que “estem molt satisfets per aquesta acollida i per l’èxit assolit, a més el temps ens ha acompanyat i aquest és un factor que sempre ajuda”. Sánchez ha posat de manifest que el més important d’aquesta fira “és l’alt nivell de participants a la Mostra Agrícola, en la que els pagesos gavanencs hi han abocat tota la seva il·lusió i tots els seus esforços per fer d’aquesta Mostra Agrícola un veritable espectacle pels sentits”.

Enguany, la Mostra Agrícola ha comptat amb 87 participants, 28 més que l’any passat. Del total, 24 participaven en la categoria de lots d’espàrrecs, 12 a la modalitat de paneres de verdures, 15 en paneres artístiques de fruita i verdura i 35 paneres de llavors. El president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Salvador Bernadó, ha valorat també molt positivament aquesta participació assegurant que “s’hi ha posat tota la voluntat per part dels pagesos i em sembla que tot ha anat força bé, la gent que ho veu és la que ha d’opinar”.

Tot just abans de tancar la Fira, diumenge a la nit, es va fer la tradicional entrega de diplomes a tots els participants, així com les corresponents acreditacions als guanyadors en els diferents categories.

La Mostra Comercial, de la seva banda, ha comptat amb la presència de 75 expositors: 47 de fora de Gavà, 22 expositors locals i 6 del Mercat el Parc a Taula. La Fira ha comptat també amb nombroses activitats organitzades per entitats de la ciutat, a més de tallers i activitats infantils on han participat gairebé 2.500 nens i nenes.

Una de les novetats de la present edició de la Fira ha estat GastroGavà, el nou espai gastronòmic de la Fira, que ha tingut molt bona acollida. 14 restauradors del municipi han ofert, en diferents horaris i torns, les seves tapes de creació pròpia. En total s’han servit 8.040 degustacions repartides entre divendres a la nit (1.300), dissabte al matí (1.700), dissabte a la nit (2.700) i diumenge al migdia (2.340). GastroGavà ha recuperat l’espai de la plaça Jaume Balmes tot i que amb un espai més reduït i més adient al producte de la tapa. Aquest canvi ha estat molt ben valorat pel president de l’Agrupació de Restauradors de Gavà, Domingo Martínez,que ha assegurat que “ha estat tot un encert, i la prova és que al canvi de format la gent ha respost de forma molt positiva”.

Una de les novetats d’aquesta Fira ha estat la reubicació dels espais amb l’objectiu d’afavorir la visibilitat dels expositors i facilitar als visitants el recorregut per totes les zones. El carrer de Sant Pere s’ha configurat com l’eix d’unió entre la plaça de Jaume Balmes i el pavelló Jacme March que acollia la Mostra Agrícola, mentre que al carrer de Martí l’Humà s’ha ubicat la Mostra d’Automoció que també es podia visitar a la part posterior de la plaça de Jaume Balmes.

 

Font: elBruguers.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here