El dimarts 3 de juny, en una jornada organitzada pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat i el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, els restauradors i els pagesos del Baix Llobregat van ser una vegada més els protagonistes d’una de les accions dins la campanya gastronòmica Els sabors de l’horta 2014
Un total de 25 mitjans, entre bloggers gastronòmics principalment i premsa general i especialitzada, van tastar les propostes culinàries que elaboraren per a l’ocasió disset restaurants: Follia, El Palau Vell, Major Trenta-sis, El Mirador de Sant Just, Plats, El Diván de los Sentidos, Marimorena, Sinfonia (Hotel Sallés Ciutat del Prat), El Petit Bonet, La Lluna en un cove, Cal Mingo, Públic, L’Àpat, Hotel Can Rafel, La Masia – Acadèmia Sánchez Casal, Sagristà, El Petit Bonet.
Com a novetat, els restauradors van participar de l’exeperiència des de l’inici de la jornada. La trobada va començar a la Masia Can Comas, seu del Parc Agrari, on se’ls va donar la benvinguda a càrrec de Maria Miranda, Consellera del Consell Comarcal del Baix Llobregat i Raimon Roda Gerent del Parc Agrari del Baix Llobregat, que van presentar les noves aplicacions “El Rebost de Barcelona” i de Turisme del Baix Llobregat, i els primers passos que es fan en realitat augmentada en els seus canals de comunicació.
A continuació, els assistents van fer un petit recorregut en bici per conèixer de prop alguns dels atractius camps del Parc Agrari del Baix Llobregat i els cultius de temporada. Aquí, els esperava Pere Tugas, agricultor que es dedica a l’agricultura tradicional des de sempre, per explicar amb detall les característiques dels conreus del parc. Posteriorment, a Can Comas, tots els assistents van poder tastar diferents batuts liquats de fruita i verdura per recuperar forces, de la mà de Cristina Roig, experta assessora i col·laboradora gastronòmica, i d’alguns restaurants de la campanya Sabors de l’Horta.
L’experiència gastronòmica va continuar amb una activitat que va consistir en un concurs d’amanides i vinagretes. Un altre grup de restauradors de la campanya Sabors de l’Horta va liderar cada grup per asessorar-los en l’elaboració de la millor amanida. Finalment, els restauradors van seleccionar un dels plats. La jornada va finalitzar amb una nova activitat gastronòmica, tant atractiva com experimental, on l’habilitat i la bona cuina va continuar de la mà dels restauradors.
Cuina local i de temporada amb productes KM0
Les planes del delta i de la vall baixa del Llobregat han estat tradicionalment productores d’una variada gamma d’hortalisses i fruites gràcies a la fertilitat dels seus sòls, la bondat del seu clima i l’esforç dels pagesos que les cultiven. Aquestes zones agrícoles conformen avui dia el Parc Agrari del Baix Llobregat. Els experts cuiners de la comarca han desenvolupat al llarg dels anys una gastronomia basada en un producte local, de proximitat i de temporada. Una cuina arrelada a la seva terra.
La campanya gastronòmica “Els sabors de l’horta del Baix Llobregat” recull l’oferta gastronòmica que ofereixen els restaurants de la comarca que treballen el producteKM0, i amb una imatge més fresca i atractiva pels comensals.
Convidem a tots els amants de la bona cuina a apropar-vos als restaurants de la comarca per descobrir i assaborir els productes de la terra!