Els alcaldes de Sant Feliu, Jordi San José; Sant Just Desvern, Josep Perpinyà, i Sant Joan Despí, Antoni Poveda, han signat aquest dijous,17 de juliol, un conveni per enfortir i millorar el suport a l’activitat emprenedora i empresarial del territori. L’acord, dotat econòmicament amb 100.000 euros, suposa que els tres ajuntaments treballaran coordinadament per tal de millorar l’efectivitat de les polítiques de suport al teixit productiu i a les iniciatives emprenedores

D’aquesta manera es vol aprofundir en el coneixement de la realitat econòmica de la zona, amb una anàlisi més acurada de l’activitat empresarial, la seva distribució sectorial, els polígons d’activitat econòmica i les noves empreses creades. L’objectiu és poder aplicar mesures amb una visió supralocal, amb concertació i cooperació amb el món empresarial, tot afavorint la generació de sinèrgies al territori.

Els tres municipis també compartiran i especialitzaran els serveis que ofereixen a les persones usuàries per avançar cap a un model de concertació territorial que s’estengui a d’altres polítiques com ara la captació d’inversions empresarials, el desenvolupament de polítiques actives d’ocupació, la formació per l’ocupació i la promoció i dinamització del comerç de proximitat.

L’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, ha destacat l’aposta que amb aquesta iniciativa fan els tres municipis “per la innovació i la internacionalització”. Alhora, l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha assegurat que el conveni compromet les tres poblacions “a treballar conjuntament pel desenvolupament econòmic d’un territori que és una unitat ja que avui dia, en l’àmbit econòmic, els territoris són més importants que els municipis per desenvolupar propostes econòmiques de futur”. D’altra banda, l’alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà, ha subratllat que és també una “aposta per les iniciatives dels emprenedors del territori, per donar més oportunitats i serveis”.

Cap a una economia intel·ligent i sostenible

Un dels reptes és, a través d’aquest model, caminar cap a l’anomenada especialització intel·ligent (RIS3) del teixit productiu, que forma part de l’estratègia de creixement Europa 2020 de la UE, amb l’objectiu de transformar el territori en una economia intel·ligent, sostenible i integradora, per tal de conquerir millors nivells d’ocupació, productivitat i cohesió social.

Els tres municipis ofereixen un total de 4 centres d’allotjament per a persones emprenedores (vivers d’empresa), així com serveis estables per a persones amb idees de negoci i per a les empreses consolidades, amb el suport de l’Àrea de desenvolupament econòmic local de la Diputació de Barcelona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here