Els i les participants, que tenen entre 14 i 18 anys, gaudeixen d’un entorn de lleure i convivència mentre participen en tasques de recerca d’un Bé Cultural d’Interès Nacional ubicat en el Parc natural del Garraf
El Castell d’Eramprunyà ha acollit aquesta primera quinzena de juliol un camp de treball d’arqueologia, una iniciativa emmarcada en la campanya que promou anualment la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. El camp de treball està dirigit per l’equip de monitors de la Fundació Pere Tarrés, entitat que organitza el projecte juntament amb la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Gavà.
L’alcaldessa, Raquel Sánchez, va visitar dijous al matí el camp de treball d’arqueologia acompanyada de representants de les institucions organitzadores. L’alcaldessa va valorar molt positivament aquesta segona edició d’una iniciativa “que permet que joves de diferents indrets de Catalunya puguin treballar en tasques de recerca i conservació de diferents punts del castell d’Eramprunyà. Una experiència molt positiva quant a la conservació del nostre patrimoni i quant a recurs pedagògic i de difusió”. Sánchez va recordar que des de 2007, data en què l’Ajuntament va adquirir el Castell, “s’han anat fent tasques, de mica en mica, per posar en valor aquest bé cultural d’interès natural que esperem continuïn a partir del setembre amb la confecció, juntament amb la Diputació de Barcelona, d’un Pla director que estableixi les mesures i accions que s’han de dur a terme i en quines etapes temporals”.
Els i les joves participants s’impliquen en les tasques diàries de recuperació del Castell d’Eramprunyà sota la supervisió de l’equip tècnic del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació de Barcelona. Per al cap del Servei, Joan Closa, “aquests tipus d’iniciatives són una branca molt important de tot el procés de recuperació del patrimoni construït. Aquest camp de treball forma part de la difusió i permet que nois de diferents edats i procedències puguin arribar a conèixer no només Gavà i el Castell d’Eramprunyà sinó ser sensibles respecte el patrimoni en general”. participants s’impliquen en les tasques diàries de recuperació del Castell d’Eramprunyà sota la supervisió de l’equip tècnic del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació de Barcelona. Per al cap del Servei, Joan Closa, “aquests tipus d’iniciatives són una branca molt important de tot el procés de recuperació del patrimoni construït. Aquest camp de treball forma part de la difusió i permet que nois de diferents edats i procedències puguin arribar a conèixer no només Gavà i el Castell d’Eramprunyà sinó ser sensibles respecte el patrimoni en general”.
Per la seva banda el director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Toni Reig, va destacar “que aquest camp és un recurs pedagògic per als joves adolescents que els permet fer un estiu solidari, rebre uns aprenentatges i desenvolupar recursos socialitzadors”.
El camp de treball està gestionat per la Fundació Pere Tarrés. El director de Programes Educatius d’aquesta institució, Raimon Martínez, va explicar que aquesta activitat permet als joves “fer una activitat d’aportació a la comunitat, fent una cosa que els agrada i treballant en equip”. “A més -va afegir Martínez-, enguany s’han integrat dos joves amb dificultats educatives i hem aconseguit crear un grup força maco. Realment estem molt contents”.