Arriben a Martorell passejant-se per tot Catalunya després del seu èxit televisiu amb el triomf al programa ‘Oh, Happy Day’, de TV3. La victòria al concurs televisiu els ha permès recórrer diversos escenaris del país i, fins i tot, han tingut l’oportunitat de recórrer algunes ciutats d’Europa. Aquest dissabte, 26 de juliol (22.30h) tancaran la primera edició del PAS (Pont de les Arts Sonores) als peus del Pont del Diable
Gerard Ibáñez, n’és el director, i l’ànima de DeuDeVeu. Ell explica la seva trajectòria fins a tocar al PAS.
DeuDeVeu va néixer al 2009 unint cantants amb actors de diferents escoles de teatre musical de Barcelona. Com va sorgir la idea?
Un grup d’amics bojos com jo, em van seguir en aquest projecte. Primer vam començar fent cançons pel carrer, cantàvem nadales per guanyar quatre xavos i es així com vam veure que el grup funcionava. Poc després vam decidir crear un espectacle propi el qual es va presentar a Sabadell i a Barcelona.
Dins del vostre repertori musical interpreteu a capel·la o amb instruments com a acompanyants. Perquè es va escollir aquesta forma tan característica i, al mateix temps, complicada d’actuar?
La nostra essència és cantar pop-rock a capel·la, però també fèiem cançons regge o tradicionals. Arrel del nostre espectacle propi vam introduir instruments juntament amb les veu a capel·la. A partir d’aquí es van fusionar per poder arribar a un públic més ampli. Amb el temps ens hem anat modernitzant i hem introduït bases instrumentals i actualment també fem música disco com podria ser cançons de David Guetta. Estem molt contents de poder tenir aquesta versatilitat.
Quina és la vostra inspiració a l’hora de crear noves posades en escena de les cançons que interpreteu?
Nosaltres simplement ens reunim i proposem el nou repertori que volem fer, es sotmet a votació i les cançons guanyadores són les que provem. Entre tots decidim si ens agraden o no les posades en escena d’aquelles cançons proposades. La veritat que és una manera de treballar que ajuda molt a l’hora de decidir, perquè som tants ulls i tantes orelles que busquem agradar al públic que al final acaba sortint la opció bona.
El mes de juny de 2013 vau guanyar el primer premi al Festival “Easy Music Festival” a Barcelona. Què va significar per a vosaltres ser guardonats pel vostre espectacle?
Vam guanyar el “Easy Music Festival” a la sala Razzmatazz, on el guardo era poder enregistrar tres cançons en un estudi de gravació. Encara no ho hem pogut realitzar, perquè poc desprès vam entrar al concurs Oh Happy Day, de TV3. Per nosaltres guanyar el festival va ser una motivació per seguir fent música i encaminar-nos en nous projectes.
TV3 va crear un concurs Oh Happy Day, del qual vau sortir vencedors. A més a més, va ser líder d’audiència de la televisió catalana. Com vau viure l’experiència?
Va ser molt emocionant perquè vam tenir la possibilitat de fer-nos visibles i això ens ha obert moltes portes i tenir més oportunitats. Arrel d’aquest programa molts festivals ens contracten per a participar-hi. És al·lucinant tot el que ens està passant.
Com a influenciat això en la vostra carrera?
Ha influenciat molt en les nostres vides, perquè el que busquem es poder viure de la música, tot i així encara no es possible, ja que és un món molt difícil. Poc a poc anem obtenint reconeixement i potser d’aquí a un any o dos podríem viure de DeuDeVeu que és el que volem tots, poder dedicar-nos íntegrament al grup.
En què es diferencia el vostre treball d’un musical teatral?
Jo crec que no es diferencia en res perquè tot és cantar i en el fons el que busquem és poder comunicar i transmetre emocions al públic. Nosaltres ens adaptem al context, ja sigui un espectacle al carrer, a un teatre o a sales d’actes. Sempre fem el mateix, pensem que és el que volem que la gent se’n porti un cop ens ha escoltat i ens ha vist.
Qui crea les coreografies?
Nosaltres tenim un noi entre el grup que és el nostre coreògraf, que sempre es posa mà a mà amb mi, que sóc el director. Al final acabem treien el moviment corporal que més s’ajusta a la part vocal.
Els membres de DeuDeVeu teniu edats molt properes. Això facilita o empitjora els assajos?
Hi ha dies en que ens estimem i altres que ens matem. Som una gran família i convivim molts dies junts. Arran de l'”Oh, Happy Day” encara més i ens hem donat uns dies a l’agost per poder descansar de tot una mica.
Heu fet una gira europea en només quatre anys de vida del grup. Com us heu viscut?
Ho hem viscut com una experiència inoblidable perquè hem anat a Viena, Núremberg, Praga i Andorra. Sobretot a Viena i a Núremberg va ser una experiència única. En acabar el concert tot el públic és va aixecar per aplaudir-nos, ens vam sentir molt afortunats que dues capitals europees amb tanta cultura musical ens acomiadessin d’aquesta manera.
Després de sis actuacions sou el grup que tancarà amb el Festival PAS que s’organitza per primer cop a Martorell.
Em sembla una proposta molt interessant. Esperem que la gent de Martorell disfruti de valent amb la nostra música.