En el darrer Ple abans de l’estiu, tots els grups municipals es van manifestar a favor de mostrar la disconformitat amb la delimitació dels termes municipals entre Molins de Rei i Barcelona, tot reclamant que Santa Creu d’Olorda s’integri a la vila
Amb l’aprovació de l’acta de delimitació de terme entre Molins de Rei i Barcelona, que inclou la disconformitat amb el traçat actual, s’inicia el procés dels tràmits legals i administratius per intentar recuperar la parròquia de Santa Creu d’Olorda.
El procés es va iniciar al maig, quan els membres de la comissió de delimitació del terme municipal de Molins de Rei, encapçalats per l’alcalde, van signar l’acta de delimitació amb el terme municipal de Barcelona amb disconformitat en el punt de Sta. Creu d’Olorda, fet que iniciava el procés administratiu.
El passat mes de febrer l’Ajuntament de Molins de Rei ja va presentar una al·legació en la que es proposava un traçat alternatiu que abraçaria 5 hectàrees noves de terreny entre les que hi ha la parròquia de Santa Creu d’Olorda. Aquesta al·legació també va quedar recollida a l’acta que es va signar a la seu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
Amb aquesta mesura es va iniciar un procés administratiu durant el qual Molins de Rei haurà d’aportar els informes necessaris per justificar aquest canvi de delimitació. Per tant, aquesta unanimitat al Ple, tan sols és un pas més.
Després serà la Comissió de Delimitació Territorial de Catalunya (formada per experts i representants de diverses institucions) que en base a la informació aportada emetrà un informe vinculant que haurà de ser ratificada pel departament de Governació.
Un cop tancada aquesta via, els ajuntaments implicats en el procés podran acudir a la jurisdicció administrativa si ho consideren oportú per defensar els seus interessos. Aquest procediment és molt habitual en aquest tipus de reclamacions i en la majoria dels casos acaben als tribunals administratius.