Aquest mes d’agost donem continuitat a la nostra subsecció dedicada als viatges, amb l’esperit de nodrir-la sempre en períodes vacacionals. Propostes de viatge a llocs coneguts però fora de les rutes habituals del turisme, o el que és el mateix, llocs per descobrir. La nostra proposta d’avui és Corfú
Informació bàsica
Superfície
593 km2. És la més septentrional de les illes gegues i forma part de l’arxipèlag de les Illes Jòniques.
Població
Al voltant de 100.000 persones habiten aquesta illa.
Comunicacions
L’illa es comunica amb la península, gràcies a un servei regular de ferri fi ns a Patras Igoumenitsa y Sagiada. Corfú compta amb un aeroport internacional i des d’Atenes i Salònica també hi ha vols regulars.
Gastronomia
La pastitsada és un dels plats més populars de l’illa. Consisteix en carn vermell amb salsa de tomàquet, acompanyada de pasta. El Savoro és un plat tipus conserva que infglou peix fregit, romaní, all i vinagre. El vi i l’oli són d’excel·lent qualitat a l’illa. El licor de Koum Kouat i el formatge graviera són d’altres de les exquisideses de la zona.
Clima
L’illa gaudeix d’un clima mediterrani, amb estius càlids i humitat moderada i màximes de 30 graus. Els hiverns són suaus, amb mitjandes de 10 graus.
Descobrir
Corfú té un passat multicultural, amb petjades de venecians, francesos i anglesos. Però l’illa és coneguda per la seva bellesa, amb paratges paradísíacs, amb transparents aigües, penya-segats i un temps molt agradable al llarg de tot l’any.
La capital, Corfú compta amb el casc històric Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, inclou elements de la Renaxença, Barrocs, Venecians,… Mereix la pena perdre-s’hi pels estrets carrers i passatges. La Spianáda, és una de les places més grans de Grècia i es troba just en el centre de la ciutat. Aquí es poden admirar detalls de l’arquitectura francesa del segle XIX. Punt neuràlgic i de reunió, s’organitzen també concerts i múltiples activitats al llarg de tot l’any. L’espai més selecte i d’una arquitectura espectacular correspon a l’edifi ci de Listón, on els aristòcrates solien gaudir dels seves passejades, d’entre les característics i romàntics porxos. Actualment, un dels espais ideals per a gaudir d’un bon cafè, en locals molt característics.
De la citutat destaca l’Antiga Fortalesa, que data del segle XV, d’estil venecià. Al nord de l’Spianada podem contemplar el Palau de Sant Miquel i Sant Jordi, que data de la dècada d’ocupació anglesa, en el primer terç del segle XIX. Una altra de les visites obligades és a la Fortalesa Nova, ubicada sobre el turó de Sant Marc. També els edifi cis de l’Ajuntament, del segle XVII i l’antiga Prefectura, edifici Kapodistrias, que actualment acull les ofi cines de la universitat Jònica.
El barri del Kampielo és el més antic, amb carrers amb les típiques llambordes. També el barri de Mouragia, que dóna al mar; o el de Mantouki, al voltant del port nou. El barri jueu és comnegut com l’Ombriakí i a la plaça de Soroko confl ueixen el Corfú antic amb el modern. A la ciutat també abunden els museus i les esglésies. I no ens podem oblidar de les magnífi ques platges.
A l’illa hi ha tot de poblets que mereix la pena de visitar. És allà on podrem comprovar la màxima bellesa a nivell paisatgístic i on trobarem també l’essència de l’illa, amb paratges encara sense explotar turísticament parlant. Alguns dels pobles més coneguts són Gausturi, que acull el majestuós palau de l’empeadriu Sisí; Komenu, que acull el turisme de luxe. Agios Markos i Agios Matheos són altres dels pobles encantadors de l’illa.
Per El Tot Granollers / ACPG