Ens hem de remuntar fins a les dades fins al segon trimestre del 2006 per trobar un segon trimestre en el Baix Llobregat on la població assalariada creixi en lloc de decréixer respecte el trimestre anterior. Aquest 2n trimestre ho ha fet, tot just un 0,1%, el suficient per passar de vuit anys de xifres negatives a una variació trimestral i interanual positiva pel que fa a nombre d’assalariats a la comarca. No obstant, un total de 1.338 persones s’han incorporat a les llistes de l’atur, augmentant un 2,1% més respecte al mes de juliol, mes en el que l’atur es va situar en 63.245 persones, augmentant també respecte el mes anterior

Tant la població assalariada com l’autònoma, i també el nombre d’empreses, augmenten durant el segon trimestre de 2014 respecte el trimestre anterior. L’augment es dóna a la comarca però també ho fa pel conjunt de l’àmbit territorial metropolità i per al conjunt de Catalunya. Aquestes són algunes de les dades que es poden consultar en l’Informe Trimestral de Conjuntura Laboral per al segon trimestre de 2014 que es publica des de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat.

Pel que fa a l’atur registrat a les oficines de treball, durant el segon trimestre, la població d’homes joves, d’entre 16 i 34 anys disminueix la xifra d’aturats a les oficines per sobre d’un 15% respecte al trimestre anterior. Entre les activitats que més han augmentat en nombre de persones aturades aquest trimestre trobem activitats d’educació, serveis socials sense allotjament i serveis de menjar i begudes. D’altra banda les activitats relacionades amb l’ocupació i el transport aeri són les activitats que més disminueixen l’atur a les oficines de treball.

Pel que fa a la contractació registrada durant el segon trimestre d’aquest any, aquesta augmenta un important 10% a la comarca respecte el trimestre anterior, això suposa un total de més de 5.000 contractes si ho comparem amb el primer trimestre, si ho fem pel mateix trimestre de l’any anterior l’increment es d’un 18,6%.

Una altra dada destacable és l’increment de la contractació indefinida respecte el primer trimestre, amb un 14% més de contractes indefinits que el trimestre anterior i un 31,7% més que el mateix trimestre de l’any passat.

No obstant, malgrat les dades positives del segon trimestre, sembla que el tercer no mantindrà la mateixa línia, ja que tant juliol com agost han estat mesos de destrucció de llocs de treball per al Baix Llobregat.

La taxa d’atur de la comarca és del 15,2% (64.583 persones desocupades), superior a la mitjana catalana (14,5%, 571.616) i a la d’Àmbit Territorial Metropolità (14,8%, 370.684), segons l’avenç del darrer informe de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat.

La variació respecte al mes de juliol -en el que també va augmentar l’atur- ha estat d’un 2,1%, el que significa que 1.338 persones s’han quedat sense feina. No obstant, la comparació amb el mateix període de l’any passat resulta positiva, ja que en comparació l’atur ha disminuit un 6,6% (-4.598 persones).

Sant Vicenç dels Horts (20%) i Martorell (18%) són el municipis del Baix Llobregat amb més persones aturades, mentre que Sant Just  (8,7%) i Begues (9,8%) són les localitats de la comarca amb la taxa d’atur més baixa.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here