Del 19 al 22 de novembre han estat competint 15 equips formats amb alumnes provinents de diversos instituts d’educació secundària de la comarca. Aquests equips han hagut de resoldre els reptes que prèviament havien llençat algunes empreses i ajuntaments del Baix Llobregat, en el marc de l’INNOLAB STARTUP EVENT. Es tracta de la final del projecte INNOLAB, que té com a objectiu la promoció del talent creatiu i la innovació entre l’alumnat de la comarca
Durant quatre dies els equips varen estar desenvolupant els seus prototips a la seu d’INNOBAIX al Citilab de Cornellà, i finalment el passat dissabte 22 de novembre van presentar els seus projectes davant d’un jurat compost per empresaris i representants de les institucions col•laboradores i dels municipis participants.
Es varen poder veure solucions molt interessants i innovadores als reptes plantejats, i cada empresa o institució, va premiar la millor resolució del seu repte, i posteriorment INNOBAIX, va ortorgar el premi al projecte més innovador de tots els que s’havien presentat.
El Repte de l’empresa Bayer de “Climatització d’un pavelló de l’empresa”, va ser assolit pel Projecte LIFE, d’alumnes de l’Institut Illa dels Banyols del Prat de Llobregat. El Repte proposat per l’Hesperia, en el qual participava el nombre més gran amb 5 equips, el van guanyar un grup d’estudiants de l’IES Calamot de Gavà, amb el projecte Enjoy Hesperia!. L’equip de l’IES Camps Blancs de Sant Boi de Llobregat que va presentar el projecte Carnet per punts per propietaris de gossos va guanyar el repte de l’ajuntament de Sant Just Desvern, “Què fem amb les caques de gos?”. El repte llançat per l’ajuntament d’Esplugues, “Què fem amb les pintades?” el va guanyar el projecte Grafitea de l’IES Severo Ochoa de la mateixa localitat. I el repte, “Com promocionar el Pota Blava?” llençat per l’ajuntament del Prat, va tenir com guanyador un equip de l’IES Ribera Baixa del mateix municipi, que va proposar La cursa del Pota Blava.
Finalment, els dos equips guanyadors ex aequo, van ser del IES Esteve Terradas de Cornellà, amb una proposta de Sistema d’avisador i localitzador d’emergències per GPS per accidents de moto, responent a un repte de l’empresa J.JUAN S.A. que demanava nous sistemes de seguretat activa per la motocicleta. L’equip, compost per Sebastián Quezada y Sergio Fernández, proposava un innovador sistema per integrar a la moto, que en cas de caiguda contactava directament amb el servei d’emergències. L’altre equip guanyador, del mateix institut, i compost pels alumnes Aitor Calvo i José Carlos Ortega, va proposar un “voltejador de bidons de gran pes” responent a un repte de millores en la cadena logística que havia proposat l’empresa VENTÓS de Sant Just Desvern. Tots dos equips realitzaran un viatge innovador a Madrid, on realitzaran una estada de treball i formació en processos d’innovació, i visitaran els centres d’innovació d’algunes grans empreses encara per determinar.