El Museu de Viladecans ja està obert al públic després de la inauguració que es va celebrar dissabte passat, a la que van assistir moltíssims viladecanencs i viladecanenques per a descobrir aquest nou espai recuperat per a la ciutat. La presència del Mamut va fer xalar a la canalla, mentre els adults van poder gaudir d’un audiovisual i peces de la història de Viladecans
El nou equipament, siutat a l’edifici restaurat de Ca n’Amat, ofereix sis espais diferents en els que s’explica la història i el patrimoni locals i la vida al Delta del Llobregat al segle XIX.
El museu compta amb un punt d’informació, un pati, diverses sales, audiovisuals i interactius sobre la història de la ciutat i del propi edifici, Ca n’Amat:
- La Sala del Celler és el punt d’informació i introducció del Museu, amb un espai per a tallers didàctics i xerrades.
- Al pati d’accés s’hi mostren elements de l’època preindustrial, lligats al món agrícola.
- La Sala Joan Amat, en honor al propietari que va reformar l’edifici a mitjan segle XIX, acull una mostra permanent d’elements singulars, amb audiovisuals i interactius sobre la història de la ciutat i del propi edifici.
- La Sala dels Cups s’anomena així perquè se n’hi van trobar quatre durant les obres que ara són a la disposició de ciutadania i visitants d’arreu en aquesta sala.
- Pel que fa a l’espai dedicat al segle XIX, se singularitza amb la Cuina, adaptada de forma museogràfica al seu aspecte en aquella època i que introdueix en un passeig històric per l’alimentació en aquesta zona deltaica de la comarca.
- A més, l’hort de la casa hi estarà vinculat per fer tallers sobre aquest àmbit.
El projecte museogràfic complementa els d’altres ciutats veïnes centrats en altres moments històrics, com la prehistòria (Gavà) o les èpoques romana (Sant Boi) i medieval (Castelldefels).
Està prevista una propera fase d’ampliació del museu per guanyar espai, amb l’objectiu d’oferir més continguts, mostrar més audiovisuals i poder instal·lar els antics mobles de Ca n’Amat.
Els veins i veïnes de la ciutat també poden fer aportacions.
Informació pràctica