Del 17 al 19 d’abril es cuinaran en directe plats amb roses que els restaurants de Sant Feliu oferiran durant les Festes de Primavera
Sant Feliu celebra, del divendres 17 al diumenge 19 d’abril, la quarta edició de les Jornades gastronòmiques “La cuina de les roses”, iniciativa de l’Associació Amics de les Roses de Sant Feliu, amb el suport de l’Ajuntament, per fomentar el coneixement d’aquesta flor, símbol de la ciutat, en un certamen únic al país. L’objectiu és promoure els sectors de la restauració i la pastisseria locals a través de la rosa en unes jornades en què professionals de la cuina santfeliuenca preparen en directe plats, postres i còctels amb la rosa com a ingredient per donar color i sabor a la taula. Les jornades, d’accés gratuït, se celebren al restaurant pedagògic de l’escola d’hostaleria de l’IES Martí Dot, ubicat als jardins del Palau Falguera.
En l’edició del 2015, “La cuina de les roses” comptarà amb els participants fidels i amb noves incorporacions, entre els quals hi ha restaurants, forns de pa, pastisseries i fins i tot bars que elaboraran en directe les receptes que han creat especialment per a l’ocasió i sorprendran els assistents amb la seva creativitat. A més, com ja és tradició, les Jornades permetran donar a conèixer nous productes i ens descobriran per exemple un nou oli gourmet. Durant el cap de setmana també hi haurà una cata de vins i una exposició de flors preparades per al consum.
Enguany la conferència inaugural de les jornades anirà a càrrec de Pep Nogué, cuiner del programa Divendres de TV3 i El Suplement, de Catalunya Ràdio. La xerrada anirà acompanyada d’un còctel d’inauguració, elaborat per l’escola d’hostaleria IES Martí Dot, de música en directe a càrrec del grup de jazz Molsa i degustació de cava a càrrec de Juvé&Camps. L’acte inaugural tindrà lloc el divendres 17, a partir de les 19.30 h, a la sala dels Àustries i a les terrasses del Palau Falguera.
Tast a les Festes de Primavera
Les persones assistents a les jornades podran tastar els plats cuinats al final de cada demostració. Però quan de veritat les receptes es podran degustar serà durant les Festes de Primavera, que se celebraran del 8 al 10 de maig. Aquests dies, els establiments participants en la iniciativa inclouran en la carta els plats i postres elaborats durant les jornades.
De fet, les Jornades gastronòmiques són el preàmbul de la 57a Exposició Nacional de Roses que es farà al Palau Falguera durant les Festes de Primavera. En el marc de l’Exposició es podran veure i olorar més de10.000 roses (entre roses d’hivernacle, roses de jardí i rosers en flor) de més de 150varietats diferents.
Els Amics de les Roses donaran les eines perquè aquells qui ho vulguin preparin les receptes a casa. Per això, totes les receptes de les jornades estaran disponibles en text i en vídeo a www.lacuinadelesroses.cat