En el marc de la programació es presenta el llibre “Gavà desaparegut”, recull gràfic de la ciutat dels anys 60 i 70 editat per Efadós i l’Ajuntament baixllobregatí
L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va presentar dijous en roda de premsa la programació de l’Abril Cultural, organitzada per l’Ajuntament de Gavà per commemorar la Diada de Sant Jordi. L’alcaldessa va destacar que la programació’ “té com a fil conductor la cultura però conté activitats adreçades a tot tipus de públic per tal que el conjunt de la ciutadania pugui gaudir i participar”.
L’Abril Cultural hva arrencar aquest cap de setmana amb cant coral, teatre i una jornada popular protagonitzada per la imatgeria festiva de la ciutat i les entitats que la representen, a banda de la visita guiada al Castell d’Eramprunyà que organitzen l’Ajuntament i la Unió Muntanyenca Eramprunyà cada segon diumenge de mes. Per a l’alcaldessa, Raquel Sánchez, “l’Abril Cultural posa en valor que Gavà és una ciutat amb una forta inquietut cultural com demostren les entitats i la ciutadania amb les seves aportacions”.
La setmana va donar el tret de sortida amb la decoració del vestíbul de les biblioteques Josep Soler Vidal i Marian Colomé a càrrec del centre ocupacional CAVIGA i els tallers “Com saber més coses de les nostres avantpassades”, que es va celebrar el mateix dijous per la tarda a l’Arxiu Municipal de Gavà.
Contes sobre la llegenda de Sant Jordi, la inauguració de l’exposició “100 anys a l’avantguarda de la restauració monumental” al Museu de Gavà i amb un apartat específic sobre la recuperació del Castell; una Caminada a peu a Montserrat, i el lliurament dels premis del 47 Concurs Estatal de Fotografía, de l’Agrupació Fotogràfica de Gavà, i del Concurs Microrelats Ciutat de Gavà, convocat per l’Ajuntament, són alguns dels actes realitzats o previstos per als pròxims dies.
L’Abril Cultural també inclourà la posada en marxa, a partir d’avui dilluns 20, d’un nou espai de ludoteca al jardí de la Biblioteca Josep Soler Vidal adreçat al públic familiar, jove i adult.
Una exposició col·lectiva de pintura al Casal Municipal de la Gent Gran i els tallers “Reescrivim la història de les dones a través dels àlbums familiars” seran, junt amb un taller infantil, el pròleg de la Diada de Sant Jordi, en què les bilbioteques de Gavà, el Museu Municipal i el Centre d’Història de la Ciutat conviden a participar de les activitats i l’espai festiu de l’Espai de la Paraula, a la rambla de Joaquim Vayreda, que enguany inclourà un photo call amb el mateix Sant Jordi.
Coincidint amb la Diada de Sant Jordi sortirà a la venda el llibre “Gavà desaparegut” que ja és a la venda a les llibreries de la ciutat. “Gavà desaparegut” és un recull gràfic del Gavà dels anys 60 i 70 editat per l’Editorial Efadós S.L i l’Ajuntament.
A través de fotografies antigues de qualitat, en blanc i negre, el llibre emfatitza aquells indrets i elements característics de Gavà que han experimentat nombrosos canvis o que han desaparegut. Són imatges d’un passat que transmeten el batec del municipi fins a mitjans del segle XX, amb l’activitat que l’absorbia cada dia. Un recull visual de Gavà que despertarà el record dels lectors i els descobrirà paisatges i escenes inèdits.
El llibre recull 150 imatges en blanc i negre cedides per gavanencs i gavanenques l’any 2002 per a l’obra «L’Abans». Per aquesta ocasió Assumpció Gabernet i Benet Solina, tècnics del Centre d’Història de la Ciutat, n’han fet una selecció i han redactat els textos que les acompanyen.
L’obra “Gavà desaparegut” forma part de la col·lecció Catalunya Desapareguda que ja compta amb altres títols al mercat: Vic, Olot, Manresa, Palamós, Olesa de Montserrat, Vilanova i la Geltrú i Sant Boi de Llobregat. Conjuntament amb la presentació del llibre que fa referència a Gavà, sortiran al mercat altres títols com Barcelona, Poblenou, Igualada i Sant Feliu de Guíxols
La Diada de Sant Jordi es tancarà amb un espectacle d’animació familiar i una Ballada de Sardanes.
Els actes de l’Abril Cultural s’allargaran fins diumenge 26 amb concerts, cinema, ballada de sardanes, la commemoració del Dia Internacional de la Dansa, jornades de portes obertes al Parc Arqueològic i a les Mines, l’itinerari “Pageses, obreres i burgeses al Gavà dels anys 30” i l’obra de teatre social “Punt i seguit”.
Font: elbruguers.cat