Les candidatures de ruptura formades amb el suport dels cercles de Podem a la comarca presenten la re-municipalització dels serveis públics com a part central de la seva proposta política
Ho han fet al Prat de Llobregat, amb representants d’algunes llistes i Gemma Ubasart, la secretària general. A més reivindiquen inversions en polítiques de creació d’ocupació, i la defensa de la sanitat i educació públiques i gratuïtes. Aquestes forces es presenten com els hereus de les lluites obreres de la comarca, i reclamen que el cinturó roig «evolucioni cap al cinturó morat ‘emergent’».
També s’ha fet una crítica enèrgica a la corrupció, i han assegurat que «quan entrem als ajuntaments aixecarem les clavegueres, i ens sorprendrem tots». José Antonio Sánchez, de Sant Joan Despí en Marxa, ha remarcat, però, que gran part de l’estafa no resideix només en actes delictius, sinó en actes «legals però gens ètics». En aquest sentit, ha criticat les portes giratòries, concretament, «que alguns polítics acabin treballant amb sous milionaris en empreses que ells mateixos han privatitzat».
La mobilització permanent
Malgrat presentar-se amb l’opció de guanyar, recorden que no és el mateix que governar. En aquest sentit, Joan Giner, de la Crida per Cornellà-En Comú, ha remarcat que «és vital la mobilització permanent, ja que quan governem, la casta també lluitarà per conservar els privilegis. I ho farà amb totes les seves eines». També fa un homenatge a la «unitat popular» i posa la candidatura de Cornellà com un exemple de confluència «necessària», tant per guanyar com governar.
En aquest sentit, membres de candidatures de Sant Andreu de la Barca han criticat que «els hagin posat totes les traves possibles des dels seus consistoris». Ho exemplifiquen amb el fet que s’intentés exigir que «els 500 avals de la candidatura assistissin de forma presencial a l’Ajuntament».
Ana Aroca, de Molins Camina, ha fet un homenatge a la història de lluites obreres de la comarca, i n’ha reivindicat Podem com els seus hereus. Ha rememorat les municipals del 31, que «van servir per proclamar la República». Assegura que «el 24M deixarem de ser súbdits» i que els antics partits polítics «ja no són vàlids».
Mirada posada a nivell nacional
En aquesta línia, Gemma Ubasart ha tancat l’acte criticant la Reforma de la Constitució ‘express’ del PP i del PSOE. Per altra banda, ha assegurat que les candidatures ciutadanes han de tenir molt pes el 24M, però amb la mirada posada a les properes cites electorals. Creu que el 27S cal fer fora Convergència, als quals ha demanat que en comptes d’utilitzar la senyera «utilitzin la bandera de Suïssa», en referència als casos oberts de frau fiscal i que «Pablo Iglesias sigui President del Congrés al novembre». També ha remarcat la importància del Baix Llobregat, i ha assegurat que qualsevol canvi a Barcelona ha de passar per la comarca.