Mentre la ANC de Castelldefels manifesta la seva satisfacció davant d’aquesta futura adhesió a l’AMI, Societat Civil Catalana inicia una campanya para evitar que Castelldefels s’hi adhereixi. Si aquesta adhesió es confirma el proper dia 23, Castelldefels serà el 12è municipi del Baix Llobregat en fer-ho, sumant-se a Begues, Collbató, Corbera de Llobregat, El Papiol, La Palma de Cervelló, Martorell, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Pallejà, Sant Climent de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts i Torrelles de Llobregat

En l’acord de governabilitat subscrit pels grups municipals, PSC, Movem, ERC, Castelldefels Si Pot, i CiU, s’estableix en el punt 4, que durant el ple del proper dia 23 de juliol es produirà l’acord de la adhesió del municipi de Castelldefels a l’AMI (Associació de Municipis per a la Independència).

Des de l’Assemblea de Castelldefels donen suport a aquesta adhesió, que segons exposen en un comunicat, “treu a Castelldefels de l’aïllament al qual havia estat sotmès amb l’antic govern municipal del PP, en contra de la voluntat manifesta dels ciutadans del nostre municipi”.

La ANC de Castelldefels també manifesta la seva satisfacció “perquè aquesta adhesió permetrà una major desenvolupament econòmic de la nostra ciutat”.

Per contra, l’entitat Societat Civil Catalana (SCC) va iniciar dijous amb un acte a la Biblioteca Central de Castelldefels, una campanya per evitar que la ciutat s’adhereixi a l’AMI, tal com preveu l’acord de governabilitat.

‘No a la AMI, Castelldefels aposta per la convivència’, és el nom del manifest que Societat Civil Catalana Castelldefels ha presentat per recollir signatures ‘‘contra la iniciativa del grup municipal d’ERC, que pretén sumar el consistori a l’AMI”.

Mitjançant aquesta campanya, assegura Pepe Domingo, secretari de la Junta Directiva de SCC, “volem conscienciar als ciutadans que els estan venent una moto perjudicial per als seus interessos”.

Domingo va afirmar durant l’acte de dijous -al que també van assistir els ex alcaldes de Castelldefels Antonio Padilla (PSC) i Manuel Reyes (PP), així com el líder de C’s de Castelldefels Guillermo Massana-, que en el cas de Castelldefels, l’adhesió és encara més “antidemocràtica” que en la resta de municipis, ja que “només cinc dels 25 regidors” de l’Ajuntament (tres d’ERC i dues de CiU) es van presentar amb programes a favor de la independència.

El secretari de la Junta Directiva de Societat Civil Catalana va assegurar que malgrat la situació, no donaven “per perduda” la batalla, ja que esperaven que algun grup es podria fer enrere al darrer moment. Malgrat no va especificar quin grup, el cert és que les adhesions a l’AMI han de ser per unanimitat i, per tant, només PSC (4) o Movem (4), podríen decantar la balança cap al No, que suma tan sols 10 vots, davant els 15 del Si.

Font: EFE, ANC i Societat Civil Catalana

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here