El Saló de graus de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB va acollir ahir la presentació d’una tesi doctoral fonamental per entendre la història de la comunicació al Baix Llobregat. L’autor és el periodista santfeliuenc de RTVE, Esteve Crespo, professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació i exdirector de Ràdio Sant Feliu. Coincidint amb el 35è aniversari de Ràdio Sant Feliu (105.3FM), també ahir es va posar en funcionament el nou web i l’app de l’emissora, noves eines que apropen la programació de la ràdio a la ciutadania
Una Tesi sobre la ràdio de proximitat
La tesi porta per títol “La radiodifusión en Sant Feliu de Llobregat. Adaptación de la comunicación de proximidad al contexto legal, económico, social y tecnológico (1948-2014) i ha estat dirigida pels doctors Mari Luz Barbeito i Juan José Perona.
Recull una triple dimensió: la història de Sant Feliu durant el franquisme, la transició i la democràcia, els mitjans de comunicació a Sant Feliu i al Baix Llobregat, i la història de les dues emissores que ha tingut la capital de la comarca: Rádio Juventud, creada l’any 1948, i Ràdio Sant Feliu Emissora municipal creada l’any 1981 per l’Ajuntament amb la participació d’antics col·laboradors de la desapareguda Radio Juventud.
El contingut de la tesi va rebre elogis dels membres del Tribunal, entre els que es trobava el catedràtic d’Història contemporània, Antoni Segura.
Entre el públic, a més de professors de la facultat, hi havia companys de l’Esteve Crespo a RTVE i una àmplia representació de la ciutat de Sant Feliu: membres de Ràdio Sant Feliu, la responsable de comunicació de l’Ajuntament Conxita Montoro, la directora de l’Arxiu comarcal, Mari Luz Retuerta i l’exregidor i exdiputat d’ICV, Jaume Bosch.
Ràdio Sant Feliu estrena web i app
El nou web i l’aplicació es complementen i ofereixen un servei de ràdio a la carta per poder escoltar i descarregar els programes des de l’ordinador, la tauleta i el telèfon mòbil.
La pàgina web també enllaça amb els continguts de l’informatiucomarcal.com i amb el Facebook i Twitter de Ràdio Sant Feliu, reforçant així la seva presència a les xarxes socials i apostant per la interacció amb els seus oients.
El nou portal dóna a conèixer la programació actual i els seus protagonistes, a més de la història de la ràdio municipal que, el proper 12 de febrer, celebrarà el 35è aniversari amb un programa especial.
L’objectiu de radiosantfeliu.cat és oferir tota la informació de la ràdio municipal d’una forma més intuïtiva i accessible per a la ciutadania.