El grup de Sant Vicenç dels Horts LOVE OF LESBIAN,  ha publicat el seu nou treball titulat ‘EL POETA HALLEY’ simultàniament a Espanya, Mèxic i Colòmbia en format CD Disc Llibre, Doble Vinil amb CD i digital. Aquest nou disc dels vicentins inclou 13 noves cançons, acompanyades de 15 il·lustracions que l’artista SERGIO MORA ha realitzat expressament. Cada cançó del disc ens porta a un univers diferent a través de la seva imatge, música i lletra. El disc inclou la col·laboració de JOAN MANUEL SERRAT en el tema que dóna títol a l’àlbum
‘El Poeta Halley’ per Wilma Lorenzo (periodista): La inspiració. Aquest fenomen fugaç que passa sense ser cridat i que hi ha al marge de tota citació. Al seu mercè amb fortuna viu Love of Lesbian, que han convertit el seu vuitè treball en una oda a la musa i la seva ambigüitat; a la fantasia i la seva contradicció. Tretze temes amb un únic desenvolupament narratiu i estètic que té com a punt d’origen la particularitat de cada un. Un àlbum de dobles cares, temptacions i esperança; en el qual regna el mig temps que des de dins et commou. Gravat entre Casa Murada i Blind Records, ‘El Poeta Halley’ (Warner, 2016) farà de la seva identitat un viatge circular en el qual principi i fi, són companys de travessia. Sumar-se a ell requereix el temps que es triga a fer la maleta; però un cop es valida el bitllet d’anada, resulta innecessari pensar en el de tornada.

‘Planador’ farà els honors: encantats, ‘Halley Star’. La inestabilitat i la inèrcia calen en transicions instrumentals, desenvolupaments elèctrics; vaivens d’emocions i sonoritats pròpies d’aquells que anteposen la personalitat de la cançó a la convenció; l’autenticitat i la necessitat de la mateixa al sentiment acomplexat. Fonaments i ambicions sense limitació de temps o espai.

Love of Lesbian són una suma de caràcters que en aquesta ocasió es resol en la trobada de dos: el xoc de forces entre l’huracà i el volcà ( ‘Sota el volcà’), el desig que fuig de la torre de control ( ‘Quan no em veus ‘), el contrast entre ànima i carn (‘ IMT ‘), l’au que no entén la màgia sense mag (‘ A la recerca del mag ‘) …; i sobre aquest perpetu duplo, treu el cap la veritable ambigüitat, la definitiva dualitat: els dos pols d’un mateix.

‘El poeta Halley’ llisca sobre l’atmosfera que sintetitzadors i teclats dibuixen en forma d’escenaris, en els quals les línies de guitarra es converteixen en personatges que desenvolupen el seu paper individual en una mateixa història. Amb Ricky Falkner i Sants & Fluren als comandaments de la producció, es multipliquen les textures i es cotitza el detall; una consistent base allotja oscil·lacions entre la delicadesa del “menys és més” ( ‘Els mals passatgers’), l’èpica ambiental ( ‘Oceans de set’) i l’explosió més descarada ( ‘El Yin i el ien’).

Amplitud de contingut, respecte a l’oient i exigència; rebutjat queda qualsevol indici de buit perquè fins el silenci forma part del so. Misticisme progressiu; passar de la paraula als fets, de la lletra a la cançó. La interpretació, fonamental ( ‘Cançó de boira’); la superació, plena. Love of Lesbian han aconseguit en un vuitè àlbum alguna cosa més que sorprendre: convertir en agradable la sorpresa. Resoldre ‘Psiconautas’ en un colocó musical i fer del viatge una forma de vida.

I és aquesta «vida, imbècil» ( ‘Contraespionaje’) la qual els lesbians posen sobre la taula, sense renunciar al passat però no conformant-se amb el present. Posant fi al relat amb el reflex de qui el comença, ‘El cicle lunar de Halley Star’ i ‘El poeta Halley’. La conversa amb un mateix, la descripció del procés creatiu, la crida de la inspiració. L’èxtasi del joc de paraules, el llenguatge com a fidel aliat; i la veu de Joan Manuel Serrat que certifica que les paraules es troben encara que ningú les busqueu.

Potser aquest sigui un àlbum que requereixi esforç, però la realitat demostra que només és capaç d’admirar l’essència aquell que la assaboreix; i ja se sap que quan alguna cosa no és fàcil, sempre val la pena.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here