La nota otorgada per part de les persones usuàries arriba al 7,8, trencant el seu rècord anterior de 7,3. Les platges segueixen essent l’espai de lleure més freqüentat de la metròpoli, superant els 10 milions d’usuaris aquesta temporada

L’AMB ha presentat els resultats de l’estudi d’ocupació i satisfacció dels usuaris de platges, una enquesta bianual que certifica quin nivell d’afluència han tingut les platges dels 8 municipis costaners metropolitans, així com la satisfacció dels seus usuaris pel que fa a aquests espais, des de la facilitat d’accés fins a les instal·lacions.

L’estudi s’ha presentat en una reunió amb més de 50 representants dels ajuntaments metropolitans, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Govern Central i altres institucions, organismes i empreses.

Batent rècords d’afluència

Durant la temporada d’estiu 2016, les platges metropolitanes han rebut 10.429.307 visitants, el que suposa un augment de 1.873.374 persones respecte al 2014, moment de l’última enquesta, el que suposa un 22% més d’usuaris.

Cal tenir en compte que la temporada del 2014 va estar protagonitzada pel mal temps i les pluges, a diferència d’aquest any. No obstant això, una millor valoració de les platges per part dels usuaris demostra que, meteorologia a banda, aquests espais metropolitans cada vegada són l’elecció de més ciutadans, tant locals com de fora, per passar el seu estiu, gràcies a una creixent oferta de serveis i equipaments. 

Unes platges notables 

Els usuaris han donat a les platges una puntuació global de 7,8 sobre 10, de nou un rècord absolut, i un important increment des del 2014, en què la nota era de 7,2.

A més a més, l’índex de satisfacció també ha crescut, situant-se en un 110%. És a dir, els usuaris van amb bones expectatives a la platja (7,1), però consultats una vegada ja hi són, la nota és encara més alta (7,8), superant les seves suposicions inicials.

De la mateixa manera que la puntuació global de les platges el 2016 és la més alta fins avui, també ho són totes les puntuacions de les diferents variables proposades als entrevistats.

L’accés a la platja (si està ben comunicada) és l’ítem més ben valorat, amb un 8,3. L’AMB treballa, des de fa anys, per adequar la seva oferta de transport públic i de vies pedalables, de manera que tothom pugui arribar amb facilitat a cadascuna de les platges metropolitanes en autobús i bicicleta, mitjans de transport que, a més, contribueixen a la sostenibilitat.

Una altra de les variables més ben valorades és la qualitat de l’entorn i el paisatge (7,9). En aquest sentit, l’AMB també ha dut a terme diversos projectes per recuperar, per exemple, els ecosistemes de dunes a les platges, que amb la pressió humana s’havien anat degradant, i que en ser restaurats estan provocant el retorn de la fauna i la flora autòctones de la zona. 

Els lavabos continuen situant-se a la part baixa del rànquing, però per primera vegada ho fan amb un aprovat (5,5), millorant en més d’un punt la nota del 2014. Altres aspectes que han augmentat la seva nota han estat, la seguretat (7,1), i la neteja de l’aigua (6,9) i els jocs infantils i esportius (6,5).

En tots els casos, aquestes valoracions es refereixen al conjunt de platges metropolitanes exceptuant les de la ciutat de Barcelona.

Font: AMB 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here