El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha destacat “la potència extraordinària” de la 43a Fira Avícola de la Raça Prat durant la visita que ha fet aquesta tarda, al recinte firal Cal Gana, del Prat de Llobregat

El cap del Govern ha visitat el pavelló agrícola i ramader, la mostra d’entitats, la mostra comercial i el pavelló gastronòmic de la Fira, que exhibeix els millors productes dels criadors i pagesos del Prat, especialment el pollastre Pota Blava i la carxofa Prat. 

Durant el recorregut Carles Puigdemont ha estat acompanyat de l’alcalde, Lluís Tejedor; el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Miquel Àngel Escobar; la presidenta de l’Associació de Criadors Raça Prat, Valentina Guisado, i el president del Consell Regulador de la IGP Pollastre i Capó del Prat, Manuel Torres, entre d’altres.

Enguany, l’exposició avícola, agrícola i ramadera ha estat totalment renovada i té una vocació molt didàctica, amb la novetat d’una col·laboració amb la Fira del Gall de Vilafranca, que juntament amb el pollastre del Prat són els dos únics animals vius que a l’Estat espanyol disposen del segell europeu de qualitat IGP (Indicació Geogràfica Protegida).

Al pavelló de l’espai gastronòmic es pot gaudir d’una àmplia proposta realitzada per l’AGT (Associació Gastronomia i Turisme): tapes, platillos, menús amb Pota Blava i carxofa Prat, showcookings, esmorzars de pagès… La gastronomia, però, no acaba aquí, ja que un any més es pot degustar el Menú de Fira, en què 18 restaurants del Prat ofeixen menús amb pollastre Pota Blava. 

Aquest diumenge, darrer día de Fira. Aquí teniu el programa d’activitats, no us ho perdeu!


Font: premsa.gencat.cat Foto: Ruben Moreno 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here