Fa 43 anys, quan estudiava arquitectura al Japó, Hiroya Tanaka va descobrir l’obra de Gaudí, i es va convertir en una obsessió per a ell. Seus són els plànols de gran format de deu de les principals obres signades per l’arquitecte català. En aquesta xerrada Tanaka ens parlarà de les seves vivències personals en aquest trajecte des del seu Japó natal fins al descobriment del codi de Gaudí, i ens descobrirà les similituds del pensament japonès i el de Gaudí
Aquest divendres 27 de gener a les 18:30h, la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló acollirà la xerrada d’aquest reputat arquitecte, a qui dibuixar l’alçat del Parc Güell va costar vuit anys de feina, i només dibuixar la façana del Naixement de la Sagrada Família li va suposar cinc anys de treball. El resultat, uns dibuixos amb una precisió com mai ningú els ha dibuixat abans.
Hiroya Tanaka va néixer el 1952 a Wakkanai (Hokkaido, Japó). El 1975 es va llicenciar a la Facultat d’Arquitectura de la Universitat de Kokushikan com a arquitecte, i el 1992 va obtenir el títol de Doctor Arquitecte a la I.T.S.A.B (Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona) de la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya).
El 1978, Tanaka viatja a Barcelona i inicia una recerca sobre l’arquitectura de Gaudí amb la realització de plànols fins a aquest moment inexistents mitjançant mesurament directe i l’estudi de la geometria. Això li portarà a realitzar una extensa obra de dibuixos amb mesuraments in situ utilitzant la metodologia clàssica de l’ofici d’arquitecte i arquitecte tècnic, com si fos una execució de la seva obra.
Al llarg de la seva carrera, Tanaka ha publicat cinc títols dedicats a l’obra de Gaudí, el darrer Ojos de dragón (2013), on desvetlla el codi arquitectònic del genial arquitecte català.