Les ciutats se sumen a aquesta iniciativa per crear un futur sense emissions
L’Hora del Planeta no seria la més gran campanya de lluita contra el canvi climàtic sense la col·laboració de les ciutats i els ajuntaments.
Cada any, les ciutats de tot el món mostren el seu suport a la campanya apagant els llums dels seus principals monuments i edificis. Aquest gest és molt més, i només és el símbol d’un esforç constant per construir un futur sostenible.
Cada vegada són més els municipis que se sumen a iniciatives en defensa del medi ambient i que adopten mesures de reducció d’emissions amb la posada en marxa de projectes i programes que potencien l’eficiència energètica, les energies renovables i la mobilitat sostenible.
224 ciutats de tota Espanya apagaran la llum en diferents equipaments i indrets dels municipis, entre elles diverses localitats del Baix Llobregat, com per exemple Gavà, que dissabte apagarà completament l’Ésser del Mil·lenni i l’edifici de l’Ajuntament entre les 20.30 i les 21.30.
També Esplugues hi participarà entre les 20.30 i les 21.30 hores del dissabte 25 de març, quan s’apagaran set monuments, sis fonts, cinc façanes i el pont de vianants sobre el parc dels Torrents. Aquesta ciutat baixllobregatina serà un dels municipis catalans participants amb més punts sense il·luminació.
I a Sant Boi s’apagaran els llums de:
– Ermita Sant Ramon
– Torre del Sol
– Escultura Pallars Sobirà
– Església Parroquial de Sant Baldiri
– Façana Ajuntament
– Escultures rotonda Mossèn Pere Tarrés / Bonaventura Calopa.
Aquesta acció s’emmarca dins la iniciativa WWF “L’hora del Planeta” per la qual els municipis adherits es comprometen a desconnectar les llums dels seus edificis més emblemàtics aquest dissabte, com a símbol de la lluita contra el canvi climàtic.
Catalunya és la comunitat que té més ciutats apuntades a aquesta iniciativa amb un total de 47, de les quals només a Barcelona hi ha 28 municipis. A més de ciutats, també s’apagaran edificis de Patrimoni Nacional com la Sagrada Família, l’Alhambra de Granada, el Generalife de Granada, El Palau Reial de Madrid, la Catedral de Palma de Mallorca o el Monestir de San Lorenzo de l’Escorial.
La WWF recorda que hi ha múltiples alternatives a les ciutats per convertir-se en aliades pel clima com ara l’impuls de mesures per millorar la mobilitat urbana, incorporar criteris d’eficiència energètica en la compra pública o canviar les bombetes dels ajuntaments per altres més eficients, entre altres.