Mig miler d’esportistes de països d’arreu del món van competir dissabte i diumenge, 22 i 23 d’abril, en el 12è Torneig Internacional d’Arts Marcials Coreanes Kuk Sool Won que es va celebrar al pavelló esportiu de l’escola Pau Vila i al Palau d’Esports Juan Carlos Navarro. Es tracta d’un esdeveniment de gran prestigi que ca suposar la visita a la ciutat, i en general, al Baix Llobregat, d’unes 1.500 persones
La celebració va tenir l’atractiu afegit de comptar amb la presència del gran mestre i fundador del Kuk Sool Won, Kuksanim, de 81 anys, qui va presidir l’esdeveniment i va fer un seminari el dia 22 d’abril.
Una altra de les activitats destacades del torneig va ser l’exhibició que van fer diversos mestres de Kuk Sool Won de tot el món. També vam demostrar el domini d’aquestes arts marcials un grup de 25 d’infants de Corea del Sud, així com un equip femení europeu, integrat per una dotzena de dones de diferents escoles d’Europa.
Durant l’esdeveniment també es va poder veure una exhibició de l’equip infantil de l’escola de Kuk Sool Won de Sant Feliu, integrat per cinc nenes d’entre 9 i 13 anys i les seves respectives parelles.
En el marc del torneig es van fer també els exàmens nacionals de cinturó negre, així com les competicions de cinturó negre i d’altres nivells en les categories d’infantils fins a adults.
Jordi Velasco, impulsor de les escoles de Kuk Sool Won a Sant Feliu i a Cervelló, i coordinador del torneig, va explicar durant l’acte de presentació del certamen que es va fer el 9 de març passat al Palau Falguera, que el públic que assistís a l’esdeveniment s’adonaria que aquesta art marcial “va molt més enllà que un esport de contacte, és una exhibició d’elegància, de disciplina, de molt treball i de molt respecte”.
En el torneig hi van competir un centenar d’esportistes de Catalunya, un centenar més de Madrid i Múrcia, uns 250 d’arreu d’Europa i la resta d’altres països del món com els Estats Units, Corea del Sud, Argentina o l’Irán. Actualment hi ha més de 1.200 escoles de Kuk Sool Won repartides per tot el món, amb més d’1 milió de practicants.
Font: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat