L’Ajuntament s’ha posat a disposició de la Generalitat per facilitar els espais que calguin per a la celebració del referèndum

Diversos ajuntaments catalans estan decidint no registrar com a rebuda la carta que els ha enviat el govern espanyol per advertir-los sobre el referèndum de l’1 d’octubre. No és el cas de l’Ajuntament d’Olesa, que segons l’alcaldessa, Pilar Puimedon, sí ha registrat aquesta carta “per deixar constància de les pressions” rebudes. 

La missiva està signada pel secretari d’estat d’Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro, mà dreta de Soraya Sáenz de Santamaría, i en concret s’envien els secretaris i secretàries municipals, així com als interventors i interventores.

El govern espanyol ha enviat 1.500 cartes als secretaris municipals o interventors de cadascun dels ajuntaments catalans, però també als consells comarcals i les diputacions. Al document, la Moncloa adverteix als consistoris que no poden col·laborar en l’elaboració del cens, que no el poden exposar públicament i que no poden reservar llocs públics per a actes de campanya per a l’1-0. 

Els ajuntaments que han decidit no registrar la carta ho fan perquè així no hi ha constància que hagi arribat. No és el cas de l’Ajuntament d’Olesa, que sí ha registrat la missiva del govern central, segons l’alcaldessa, Pilar Puimedon, “com és obligació i perquè la població ha de saber les pressions” a les quals estan sotmesos els ajuntaments davant la convocatòria de referèndum. 

Pilar Puimedon ha reiterat que l’Equip de Govern està a favor de la participació democràtica, i per tant, s’ha posat a disposició de la Generalitat per facilitar els espais que calguin per a la celebració del referèndum. Sobre les mesures que el govern central podria emprendre contra l’Ajuntament d’Olesa per aquesta postura, l’alcaldessa ha manifestat que, en tot cas, seran mesures contra tots els ajuntaments de Catalunya que estiguin a favor del referèndum, com és el cas del d’Olesa.

L’alcaldessa d’Olesa ha destacat que en aquest procés cap al referèndum, govern central i Generalitat estan fent el seu camí i els ajuntaments també han de seguir el seu, en aquest cas, estar pendent de veure com evoluciona la situació i, depenent de com evolucioni, “actuar com a poble”. En qualsevol cas, ha recordat que són més d’un 70% dels municipis catalans els que estan d’acord amb la celebració del referèndum.

De moment, l’Ajuntament d’Olesa no ha rebut cap instrucció concreta per part de la Generalitat sobre com ha d’actuar de cara al referèndum de l’1 d’octubre. Així ho ha assegurat l’alcaldessa, que ha precisat que el que sí s’han rebut són algunes informacions i s’ha demanat conèixer el posicionament de l’Ajuntament respecte el referèndum.

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here