La Unió Europea torna a aixecar la destral de guerra contra les grans empreses tecnològiques. Famosos són els primers passos d’aquest tipus de companyies amb Brussel·les per temes com la fiscalitat, els indexadors de notícies o les multes per atemptar contra la competitivitat. Amb tot, el pla de la UE pot tocar els fonaments del model d’empresa en el qual es basen aquestes firmes: acabar amb l’obsolescència programada

Per Tecnonews / AMIC – AMIC – Redacció (1857 caracters) / 1 Foto

El Parlament Europeu ha demandat a la Comissió Europea que estudiï juntament amb les marques tecnològiques més importants un nou marc en el qual tots els dispositius tecnològics puguin reparar-se de forma fàcil amb qualsevol proveïdor. Per assolir aquest objectiu, el Parlament ha llançat algunes idees com bateries de fàcil extracció o la fabricació de dispositius mòbils que tinguin una etiqueta que els identifiqui com “fàcilment reparables”.

Sens dubte es tracta d’un cop en tota regla per unes empreses que basen els seus èxits en guanys estratosfèriques obtinguts a partir de la creació i venda de dispositius nous cada any.

Amb això es vol reduir de forma dràstica les escombraries tecnològiques que es generen i que han arribat a cotes preocupants.

Veurem com reaccionen les firmes de mòbils, tauletes i components interns d’aquests dispositius davant aquesta mesura que en un futur podria reduir les seves vendes. De moment i donada aquesta notícia, ja podem afirmar una cosa: tal com reconeix la UE, l’obsolescència programada és una pràctica habitual en les firmes de tecnologia. Realment volem que les primeres empreses del planeta siguin les que practiquin aquest tipus de negoci brut?

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here