La intensitat de l’estudi i l’observació dels ocells i l’interès naturalístic del nostre territori no deixa de créixer

Un bon exemple és l’enorme volum de dades publicades a la plataforma Ornitho.cat. Aquesta eina virtual, desenvolupada per l’Institut Català d’Ornitologia a través d’una pàgina web i una aplicació per a mòbil (NaturaList), ja disposa de més de 4‘5 milions de dades acumulades i de 4.400 persones inscrites que observen i publiquen les dades de forma voluntària.

Aquest enorme volum de dades permet veure, d’una manera objectiva, la intensitat de la prospecció ornitològica al delta del Llobregat, que ja ocupa el primer lloc d’observacions d’aus del conjunt dels espais naturals del nostre país, amb quasi 300.000 observacions.

En quant a la distribució per municipis, el Prat és el tercer municipi català amb més observacions introduïdes a la plataforma (unes 170.000), després de Castelló d’Empúries (Aiguamolls de l’Empordà) i de Barcelona, per raons òbvies de tradició naturalista i de població, respectivament. També el número de persones inscrites com a observadores ha augmentat progressivament i el Prat ja compta amb 26.

Altres animals

Aquesta plataforma té versions a nou països europeus (Alemanya, Itàlia, França, Polònia, Suïssa, Àustria, Croàcia, Luxemburg, Andorra) i al País Basc i Catalunya. En aquests moments es recullen dades d’ocells, mamífers, amfibis, rèptils, peixos d’aigües continentals, libèl·lules, papallones diürnes, cigales, ortòpters, crancs de riu, bivalves d’aigua dolça i orquídies de Catalunya. Tot i que més del 97% de les dades introduïdes corresponen als ocells, en els últims temps està creixent la prospecció dels altres grups de fauna.

Font: Ajuntament del Prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here