En opinió de les tres entitats aquesta pujada està molt per sobre de l’IPC, no correspon a cap millora del servei i trasllada l’encariment d’un servei indispensable als ens locals i a la ciutadania
Eloi Badia, Vicepresident de Medi Ambient de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Sergi Mingote, President del Consorci Besòs Tordera i vocal del comitè executiu de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) han fet pública avui la decisió de les tres entitats d’interposar un recurs contenciós – administratiu contra l’ acord del Consell d’Administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per a l’increment en un 11,8% de la tarifa de l’aigua en alta, subministrada per Aigües del Ter-Llobregat (ATLL), i demanar la mesura cautelar de suspensió executiva d’aquest acord pel “greu perjudici econòmic que representaria la seva aplicació a les tarifes de consum”.
En opinió de les tres entitats (AMB, Consorci Besòs Tordera i FMC), aquesta pujada està molt per sobre de l’IPC, no correspon a cap millora del servei i trasllada l’encariment d’un servei indispensable als ens locals i a la ciutadania.
A més, es preveu la publicació imminent de la sentència del Tribunal Suprem sobre la possible anul·lació del concurs de privatització d’ATLL que va dur a terme la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, les 3 entitats municipalistes consideren “altament inapropiat” carregar la ciutadania amb noves pujades al rebut de l’aigua quan probablement estem a les portes de recuperar la gestió pública d’ATLL i poder reduir-ne el cost.
La pujada afectarà al rebut de l’ aigua de prop de 4,5 milions de persones
Aquesta increment va ser aprovat pel Consell d’administració de l’ACA el passat 28 de desembre, amb 7 vots en contra dels municipis afectats, i s’aplica a l’aigua que els ajuntaments i les entitats subministrades reben de la Xarxa Ter-Llobregat, que dóna servei a les comarques de la Selva, l’Alt Penedès, Anoia, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Maresme, Vallès Oriental i Vallès Occidental.
Entrarà en vigor el proper mes de març i afectarà a 116 municipis i uns 4,5 milions de persones, depenent del consum i de com els diferents ajuntaments i les companyies subministradores finals ho apliquin. Segons fonts de la pròpia ACA, serà igual o superior a 1 euro per rebut.
L’AMB, el Consorci Besòs Tordera i la FMC consideren que amb aquest increment es trasllada als ajuntaments i als seus administrats els efectes d’aquesta decisió.
Font: AMB