Aquest dissabte es desconnectaran durant una hora, les il·luminacions dels edifícis més emblematics d’algunes ciutats baixllobregatines 

És el cas de l’Ésser del Mil·lenni, l’Ajuntament i de les places Jaume Balmes i Josep Tarradellas a Gavà.

Aquesta iniciativa convoca, com cada any, als habitants de tot el món a apagar la llum durant 1 hora per prendre consciència sobre els efectes del canvi climàtic al nostre planeta.

Però, sobretot, és una oportunitat per realitzar accions individuals i col·lectives en la nostra vida diària que protegeixin a l’ambient, com apagar la llum quan no la necessitem, anar en bicicleta enlloc d’agafar el cotxe, o desconnectar els dispositius electrònics quan no els utilitzem.

L’Hora del Planeta és una campanya mundial de sensibilització promoguda per l’ONG World Wildlife Fund (WWF), organitzada per la Fundació Vida Silvestre, amb la qual es pretén conscienciar a la població mundial de la necessitat d’actuar de forma decisiva per demostrar que el canvi climàtic ens importa, convidant a individus, governs i empreses a apagar la llum per una hora para.

La iniciativa va sorgir a Austràlia, al 2007 i va convocar a dos milions de persones. Set anys després, al 2013, ciutadans en més de 7000 ciutats de 153 països de tots els continents, incloent l’Antàrtida, van apagar les seves llums. Més de 1300 monuments i edificis emblemàtics es van enfosquir, com l’Òpera en Sídney, el City Hall a Londres, el Empire State a Nova York, la Torre Eiffel a París i l’Obelisc a Buenos Aires.

En pocs anys, l’Hora del Planeta ha passat a ser la campanya ambiental més gran que ha vist el planeta i cada any es convida a tothom a consumir menys, reciclar més, generar menys escombraries, caminar, menjar menys carn i més verdures, donar suport negocis locals i compartir l’automòbil.

Gavà se suma, un any més a l’Hora del Planeta. Per aquest motiu, aquest  dissabte, entre les 20.30 i les 21.30 hores, s’apagaran les llums en alguns espais públics. En aquesta ocasió, es desconnectarà la il·luminació de l’Home del Mil·lenni, l’Ajuntament i de les places Jaume Balmes i Josep Tarradellas

L’alcaldessa Raquel Sánchez ha precisat, a través del seu compte a twitter, que es traca d’un “gest simbòlic amb el qual, la ciutat vol demostrar el seu compromís amb la lluita contra el canvi climàtic”.

Un any més, Esplugues és la ciutat de l’àrea metropolitana on més edificis o monuments participen en l’apagada reivindicativa impulsada per l’Associació per a la Defensa de la Natura-World Wildlife Found (WWF) el dissabte 24 de març, entre les 20.30 i les 21.30 hores.

En concret, s’apaguen: el mural ceràmic Ciutat d’Obertura, les escultures Alba, el Baix Llobregat i Porta libertatis, els jardins Pons i Termes, la Biblioteca Pare Miquel, les façanes de la Casa de la Vila, Can Tinturé, Vil·la Pepita, Casa Termes i l’església, les fonts de rambla Verge de la Mercè, plaça Catalunya i rambla del Carme, el parc Pou d’en Fèlix i el pont de vianants entre els barris de Can Clota i la Plana.

L’objectiu és conscienciar sobre els efectes del canvi climàtic i mostrar que amb accions aparentment petites també es pot plantar cara a l’escalfament del planeta.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers) 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here