Ballarins, companyies de dansa, professors d’escola o simplement aficionats a aquesta disciplina artística prendran part del Dance Dialogue, que se celebra al Prat des d’avui i fins al dimecres 11 d’abril

Es tracta d’un intercanvi europeu en què prenen part una trentena de joves de Catalunya, Estònia, França, Grècia i Txèquia.

L’intercanvi juvenil pretén posar sobre la taula els estereotips i tòpics que s’atribueixen al jovent, emprant la dansa com a canal d’expressió. La iniciativa, que acull el Consell Comarcal del Baix Llobregat, ha estat impulsada per Taller d’Art, Cultura i Creació i finançada gràcies al programa europeu Erasmus+, i compta amb el suport de l’Ajuntament del Prat.

Durant la trobada, els joves participants realitzaran debats i dinàmiques en pro de l’autogestió, tallers de dancehall i danses urbanes o una gimcana pel municipi. L’objectiu final és que realitzin una mostra a l’espai públic, que definiran durant un procés participatiu al llarg de l’estada. La performance final es durà a terme la tarda del dimarts 10 d’abril a la plaça Catalunya.

Participació al festival La Beat Dance 

Dance Dialogue es va sumar al festival de dansa urbana, La Beat Dance, que es va celebrar al municipi ahir dissabte 7 d’abril. Al campionat, que es va fer al pavelló Xavier Marcilla del CEM Fondo d’en Peixo, hi va haver un espai dedicat a l’intercanvi a través d’una intervenció artística.

Continuïtat d’Urban Culture 

Dance Dialogue segueix l’estela d’Urban Culture, el projecte internacional que l’estiu passat van acollir Gavà, Castelldefels i Viladecans. Amb el primer intercanvi es va treballar a través del rap, la dansa i el graffity i ara s’ha optat exclusivament per la dansa, ja que s’entén que és una disciplina més accessible a l’hora d’expressar-se.

Font: Ajuntament del Prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here