Amb un total de 549 activitats programades al llarg de l’estiu d’experiències d’educació en el lleure, el Servei Comarcal de Joventut (SCL) ) col·labora amb la Direcció General de Joventut en la verificació del compliment del Decret 267/2016.
Durant l’estiu s’han multiplicat les ofertes d’experiències d’educació en el lleure per a infants i joves. Entre el 25 de juny i el 2 d’agost de 2019, s’han notificat, al Baix Llobregat, un total de 549 activitats.
En aquest context, el Servei Comarcal de Joventut (SCJ) col·labora amb la Direcció General de Joventut en la verificació del compliment del Decret 267/2016. Aquest reglament estableix les condicions que han de complir les activitats d’educació en el lleure i unifica el marc jurídic al qual han d’estar subjectes.
S’han realitzat visites de comprovació per part del SCJ del Baix Llobregat amb la finalitat de garantir la qualitat pedagògica de les activitats de lleure i de vetllar per la seguretat de les persones que hi participen.
Aquesta ha estat una campanya realitzada per l’equip professional del SCJ del Baix Llobregat i s’han realitzat un total de 53 visites de comprovació a activitats d’educació en el lleure, repartides en 17 municipis de la comarca: Castelldefels, Cervelló, Collbató, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Gavà, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Pallejà, El Papiol, El Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Vallirana i Viladecans.
Més enllà de conèixer de primera mà com actuen les entitats i empreses que organitzen activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil a la comarca, la funció de les visites també incorpora una voluntat orientadora i pedagògica davant les irregularitats i mancances rellevants que s’hi puguin detectar.
Aquestes visites s’han compaginat amb la recerca i la identificació d’accions que no han estat comunicades pels canals formalment establerts. En aquests casos, s’ha dut a terme una visita d’informació i assessorament per tal que s’adoptin les mesures necessàries que garanteixin el compliment del Decret 267/2016.
El que es preten, en definitiva és que els infants i joves participin en activitats d’educació en el lleure enriquidores, en un entorn segur i que, per tant, s’adeqüin a la normativa vigent en tots els aspectes.
Font: CCBLL