Fins al 22 de novembre Castelldefels viu una nova edició de la Setmana de la Ciència, un programa divers d’activitats de tota mena que organitza l’Ajuntament amb la col·laboriació de diferents entitats, equipaments i institucions, entre elles el campus al Baix Llobregat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)
Les activitats, que se succeïran a diferents indrets i equipaments de la ciutat, comencen aquest divendres 8 de novembre, amb una observació popular de la Lluna i Saturn que es farà a l’Observatori Sergio López Borgoñoz, a Cal Ganxo, del qual té cura l’Agrupació Astronòmica de Castelldefels, una de les entitats que també col·labora amb l’organització de la Setmana.
La inauguració oficial de la Setmana de la Ciència tindrà lloc el dimarts 12 de novembre. Tindrà com a escenari la Sala d’Actes de l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC-UPC), al campus universitari. Hi intervindran l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda; el regidor d’Universitats, Jordi Vendrell; i el delegat del rector de la UPC al campus de Castelldefels, José Manuel Yúfera.
L’acte inclourà la conferència “L’exploració de la Lluna”, que serà a càrrec del doctor Jordi Gutiérrez, del Departament de Física de l’EETAC. La xerrada l’organitza l’Aula d’Extensió Universitària Sènior UPC de Castelldefels, una altra de les entitats col·laboradores de la Setmana.
Concurs sobre la taula periòdica d’elements
Entre les activitats que completen el programa de la Setmana de la Ciència 2019 n’hi ha de relacionades amb la cuina, amb el vi, el coltan o la nanotecnologia. Pel que fa a les edats, a més de les activitats de difusió científica per al públic adult n’hi ha d’adreçades als infants, com ara el concurs que commemora l’Any de la Taula Periòdica dels elements químics.
El concurs s’adreça als estudiants que creïn una taula periòdica en què cada casella dels elements sigui substituïda per una imatge de qualsevol utensili, dispositiu o material que s’utilitzés per construir les naus del programa Apollo o que fessin servir els astronautes l’any 1969. La persona premiada rebrà una tauleta. El veredicte es farà públic el 13-N. El concurs l’organitza el Campus del Baix Llobregat de la UPC (+INFO: cbl.relacions.externes@upc.edu).
Al llistat de col·laboradors en l’organització de les jornades, a més dels esmentats, figuren la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado, el Centre d’Activitats Ambientals de Cal Ganxo, l’Associació Solidaritat Castelldefels-Kasando i l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO).
Font: Ajuntament de Castelldefels