Diumenge s’hi farà un tast d’aliments catalans amb distincions DOP i IGP.

Aquest diumenge 19 de gener, el menú previ a l’entrega dels Premis Gaudí del cinema català es cuinarà i es farà un tast de productes catalans de qualitat certificada, entre els quals el pollastre del Prat, el Pota Blava.

Els aliments catalans amb segell Denominació d’Origen Protegida (DOP) i Indicació Geogràfica Protegida (IGP) seran presents a la gala gràcies a l’acord entre l’organització del certamen i la Federació Catalana DOP_IGP, que promou aquests aliments sota la marca Aliments d’Origen.

Receptes de Pau Nogué

El menú constarà de 10 receptes, vuit de salades i dues de dolces, que ha ideat el cuiner i assessor gastronòmic Pep Nogué, que ha dissenyat els plats amb els alumnes del curs
d’especialització en càtering i esdeveniments del Culinary Institute of Barcelona (CIB).

Els plats que es podran tastar són els següents: Pera de Lleida (DOP) amb formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya (DOP), “Ajoblanco” d’avellanes de Reus (DOP); Pa de pagès català (IGP) amb tomàquet, llonganissa de Vic (IGP) i oli d’oliva verge extra DOP Oli de la Terra Alta; Coca de calçots de Valls (IGP) confitats amb oli d’oliva verge extra DOP Oli del Baix Ebre Montsià i el seu romesco; Mongetes del ganxet (DOP) amb seitons, emulsió de clementines del Delta de l’Ebre (IGP) i oli d’oliva verge extra DOP Oli de l’Empordà; Pollastre del Prat (IGP) i Gall del Penedès (IGP) confitat amb oli d’oliva verge extra DOP Les Garrigues; Bracet de patata de Prades (IGP) amb la seva salsa brava; Vedella dels Pirineus Catalans (IGP) amb compota de poma de Girona (IGP) i mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya (DOP); Gelat d’arròs del Delta de l’Ebre (DOP) amb pols de Torró d’Agramunt (IGP); Brioix d’oli d’oliva verge extra DOP Siurana i xocolata negra.

Font: Aj. del Prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here