De les 16 ciutats d’arreu de Catalunya que acullen activitats d’aquesta quarta edició de la Mobile Week, dues son del Baix Llobregat: Begues i la capital de la comarca, Sant Feliu de Llobregat

La quarta edició de la Mobile Week portarà el debat sobre la ciberseguretat, la intel·ligència artificial i la mobilitat a 16 ciutats catalanes entre el 6 de febrer i l’1 de març. La gran majoria d’activitats s’han organitzat a Barcelona on, per primera vegada, se celebraran els tallers sobre les repercussions de la revolució digital en la vida quotidiana als deu districtes de la ciutat.

D’altra banda, la setmana de reflexió continua estenent-se per Catalunya després que l’any passat s’arribés per primera vegada a llocs com Girona, Lleida, Reus, Igualada o la Ribera d’Ebre. Aquest any se sumen a la programació Begues, Mataró, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Sant Pere de Ribes, Vilanova, Olot, Mollerussa i ciutats de l’Alt Pirineu.

En total, els organitzadors preveuen que unes 18.000 persones participin de les prop de 300 activitats programades.

“No podem oblidar els ciutadans i per això vam crear la Mobile Week, un projecte que el que vol és apropar la tecnologia a la gent i donar eines als ciutadans per prendre decisions informades”, ha assegurat Juan Balsega, el director de Corporate Affairs de la Mobile World Capital, durant la roda de premsa de presentació de l’esdeveniment.

L’any passat, per primer cop i a iniciativa de la Generalitat, la proposta es va estendre a tot el territori català per fomentar la societat digital arreu del territori,

Barcelona

Barcelona acollirà per quart any consecutiu una programació amb més de 150 activitats distribuïdes per tots els barris de la ciutat entre el 20 de febrer i l’1 de mar. Les conferències es concentraran en tres espais diferents, l’ImaginCafé de CaixaBank, el Centre Cívil Cotxeres-Borrell i l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. Com a novetat, aquest any es llançarà una enquesta interactiva per a conèixer els “nivells de connectivitat” dels ciutadans i es tirarà endavant una jornada dedicada a les famílies, el ‘Family Day’.

Alguns dels ponents que oferiran conferències a la capital catalana seran el fundador de la consultora d’innovació Institute of Next, Alfons Cornella; la directora del projecte SEAT Urban Mobility, Diana Mesa: i l’expert en personalització de serveis digitals i gestió de dades, Ander Orcasitas.

Els tallers arribaran als deu districtes de Barcelona i oferiran la possibilitat de reflexionar sobre fer un bon ús de les xarxes socials, evitar l’addicció tecnològica, saber què hi ha darrere de l’acceptació d’una ‘cookie’ o com la intel·ligència artificial pot canviar el nostre dia a dia.

El debat que impulsa la Mobile Week, segons el primer tinent d’alcaldia de la Barcelona, Jaume Collboni, té com a objectiu “eliminar les desigualtats de la revolució digital” i impulsar una reflexió moral al voltant dels canvis tecnològics del segle XXI.

Arreu de Catalunya

La Mobile Week Catalunya passa de les 5 seus de l’any passat a 15 ciutats organitzadores, amb activitats del 6 al 29 de febrer. A la demarcació de Barcelona es realitzaran activitats a Begues, Sabadell, Mataró, Sant Feliu de Llobregat, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú. Entre tota la programació destaca el hackathon que s’ha organitzat a Mataró en el qual una seixantena d’estudiants universitaris buscaran solucions tecnològiques i empresarials a un repte relacionat amb l’envelliment saludable.

D’altra banda, a Igualada i a Vic es podrà assistir a taules rodones sobre la intel·ligència artificial o les dones TIC, així com conferències sobre l’Internet de les Coses i la seguretat informàtica.A Girona es podrà veure l’exposició ‘Capacitats i preparats’ sobre com les noves tecnologies digitals ajuden a la inclusió professional i social de les persones. La seguretat i la privacitat als telèfons intel·ligents centraran les activitats que se celebraran a Olot i Riudellots de la Selva.

Tal com ha explicat el director de Corporate Affairs de la fundació Mobile World Capital, la Mobile Week busca apropar la tecnologia als problemes de la ciutadania i per això, a Reus i a Ribera d’Ebre es tractaran temes com el 5G rural, la innovació social a les escoles o les competències digitals a l’FP.

La setmana de la reflexió també arriba a la demarcació de Lleida amb l’exposició sobre ‘Vestits de Paper i Tecnologia’ que es farà a Mollerussa, i amb les conferències sobre fibra òptica al Pirineu o activitats de robòtica educativa que es faran a localitats de l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.

L’expansió pel territori català, segons ha dit el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, demostra que aquesta setmana de reflexió sobre la revolució digital és “instrument per afavorir una nació digital” i un país de ciutats intel·ligents.

Sant Feliu de Llobregat

Sant Feliu és una de les ciutats participants amb 5 activitats programades per a la segona quinzena de febrer i en franja de tardes, amb xerrades i tallers sobre gènere i TIC.

Així, es proposa donar a conèixer el projecte Technovation Girls o divulgar més les llums i les ombres del món dels videojocs entre la comunitat educativa, amb una trobada de la Comunitat Sant Feliu 2020 per seguir contribuint des de la ciutadania al desenvolupament socialment intel·ligent de la ciutat i amb un esdeveniment com el torneig “e-Sports Day” que organitza l’Associació Sant Feliu Lighteens. Aquestes activitats es duran a terme al Casal de Joves i a CO-Innova Sant Feliu.

Programa d’activitats a Sant Feliu:

• Torneig “Sant Feliu e-Sports Day”

• Divendres 21 de febrer, de 16 a 21 h

• Lloc: Casal de Joves

• Inscripció prèvia al correu del Sant Feliu e-Sports Club: stfeliu.ec@gmail.com

Xerrada sobre gènere i TIC, Technovation Challenge com a projecte inspirador per a potenciar les TIC a les nenes: L’experiència de Sant Feliu potenciant la creativitat i l’emprenedoria TIC en els infants. Accions per potenciar vocacions STEM i reduir l’escletxa de gènere.

• Dimecres 19 de febrer, de 17.30 a 18.30 h

• Lloc: 1a planta de CO-Innova Sant Feliu (Torre del Roser)

Dinàmica Technovation Challenge, les nenes fan de mentores per un dia: Technovation Girls Sant Feliu. Noies de Sant Feliu desenvolupant projectes tecnològics.

• Dimecres 19 de febrer, de 18.30 a 19.30 h

• Lloc: 1a planta de CO-Innova Sant Feliu (Torre del Roser)

Activitat educativa: Llums i ombres en el món dels e-Sports

• Dimarts 28 de febrer, d’11 a 12.30 h

• Lloc: 1a planta de CO-Innova Sant Feliu (Torre del Roser)

Trobada de la comunitat ciutadana 2020: Comunitat Sant Feliu 2020, eina participativa per contribuir al desenvolupament Smart de la ciutat

• Dijous 20 de febrer, de 18 a 20.30 h

• Lloc: 1a planta de CO-Innova Sant Feliu (Torre del Roser)

Font: ACN i Ajuntament de Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here