El Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca i el Teatre Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí formen part del III Festival Zero, el festival que programa teatre de proximitat a cinc municipis de la província de Barcelona.

Fidels a la idea de programar teatre de proximitat per captar nous públics al territori, l’associació Teatres en Xarxa, amb el suport de la Diputació de Barcelona, organitza el III Festival Zero que es va presentar ahir al Centre d’Estudis i Recursos Culturals (CERC).

El diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona  i alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia Cañizares, i l’alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol i Casals, van presentar la programació de la tercera edició del festival que tindrà lloc des d’aquest dissabte 8 de febrer al 15 de març a cinc teatres municipals de la província de Barcelona: Teatre Auditori de Llinars del Vallès, Teatre Clavé de Tordera, Teatre Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí, Teatre Municipal Cooperativa de Barberà del Vallès i Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca.

Joan Carles Garcia Cañizares va recordar el suport de la Diputació de Barcelona a la difusió del teatre a través de programes com Anem al Teatre i va destacar «el treball mancomunat dels ajuntaments que organitzen el festival en un esforç per oferir muntatges que atreguin nous públics». Per la seva banda, Martí Pujol i Casals va destacar que el festival és «la continuació dels cinc anys de treball de Teatres en Xarxa per apropar espectacles de qualitat a l’àrea metropolitana de Barcelona».

Muntatges per atraure nous públics

En representació de les companyies, l’actriu Marta Aran va agrair «l’esforç dels programadors municipals per apostar per espectacles arriscats i propers al públic en espais no convencionals dels teatres municipals».

L’edició d’enguany del Festival Zero presentarà els següents espectacles: “Rebota rebota y en tu cara explota” d’Agnès Mateus i Quim Tarrida; “Els dies mentits” de la companyia Sala Flyhard, amb dramatúrgia i direcció de Marta Aran; i l’espectacle “Peix” de la companyia Hotel Iocandi, amb idea, creació i interpretació de Tomeu Amer.

En tots els espectacles l’element clau és la distància zero entre actors i espectadors per fer encara més vivencial pel públic l’espectacle. A més, a l’entorn d’algunes funcions s’han organitzat activitats complementàries com ara tallers, performances o sessions de dinamització prèvies i/o posteriors als espectacles.

Acord amb FiraTàrrega

Per donar visibilitat a textos contemporanis i a propostes no convencionals que permetin la proximitat física amb el públic; i amb la voluntat d’acostar espectacles que sovint no tenen cabuda en les programacions habituals dels equipaments teatrals, en el si del Festival Zero també s’emmarca l’acord signat entre Teatres en Xarxa i FiraTàrrega.

L’acord es remunta a l’any 2018 i incorpora el compromís d’incloure una producció vinculada al Programa de Suport a la Creació de FiraTàrrega, de manera que l’espectacle comptarà amb una gira per diversos equipaments teatrals de la província de Barcelona.

Teatres en Xarxa

El Festival Zero neix en el si de Teatres en Xarxa, una agrupació d’equipaments teatrals municipals que treballen i cooperen plegats de manera regular des del 2014. A banda de promoure i gestionar la gira de determinats espectacles, al 2018 inicien aquest nou projecte, el Festival Zero, que posa el focus en la creació de públic. Amb el Festival Zero, des de Teatres en Xarxa s’aposta per seguir explorant el relat de la intervenció de la perifèria en la centralitat, per posar en valor la descentralització com a eina de proximitat i de projectes de ciutat.

Calendari de funcions:

Teatre Auditori de Llinars del Vallès: 8, 9 i 15 de febrer

Teatre Municipal Cooperativa de Barberà del Vallès:  28,29 de febrer i 1 de març

Teatre Clavé de Tordera: 6 i 7 de març

Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca:  13 i 14 de març

Teatres Despí de Sant Joan Despí: 13 i 15 de març

Font: Diputació de Barcelona

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here