Els nous dispositius de testatge es realitzaran als municipis de Collbató, Gelida, El Papiol. Masquefa amplia els dies de cribratge.
Es faran tests de detecció a la població asimptomàtica a partir de 16 anys
En el marc de la nova estratègia del Departament de Salut d’intensificar els cribratgespoblacionals per frenar els casos de la COVID-19 a Catalunya, s’inicien nous cribratges intensius en diferents municipis de la Regió Sanitària Metropolitana Sud. El dimecres 9 de desembre comencen a fer-se les proves a Collbató, Gelida i El Papiol, durant uns dies concrets i el Municipi de Masquefa amplia els dies de cribratge.
A continuació es relaciona tota la informació dels punts de cribratge:
Collbató:
Dies: 9, 10, 15 i 16 de desembre, de 15 a 20 h. Casal de Cultura. Passeig Masuet, 9.
Gelida:
Dies: 9, 10, 11, 14, 15 i 23 de desembre, de 15 a 20 h. Casal d’avis. C. Major, 14.
El Papiol:
Dies: 10, 15, 16 i 17 de desembre, de 9 a 13.30 h. Biblioteca Municipal Valentí Almirall. Passatge Parellada, 1
Masquefa:
Dies: del 1 al 4, del 16 al 18 i del 21 al 22 de desembre, de 15 a 20 h. Casal d’avis. C. Escoles, 6.
La mesura s’adreça a la població asimptomàtica a partir de 16 anys, amb la finalitat defrenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.
La tècnica a utilitzar serà el test antigènic ràpid (TAR), excepte en El Papiol que es prendran mostres per a PCR. Cal remarcar que les persones que presenten símptomes compatibles amb la COVID-19, les persones identificades com a contactesestrets d’un cas positiu per coronavirus i aquelles persones que se’ls hi ha realitzatqualsevol prova amb diagnòstic de COVID-19 positiu en els darrers 3 mesos hauran de seguir els circuits habituals, fer-se la presa de mostres en el CAP o en el punt extern al CAP que li sigui informat.
El resultat de la prova es donarà al mateix moment (s’obté en 15 minuts) en el cas del test ràpid i en el cas de proves diagnòstiques PCR, s’obtenen entre 24 i 48 hores. El resultat també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut. És important presentar la targeta sanitària per facilitar els tràmits i no cal demanar cita prèvia.
Es tracta d’una estratègia conjunta en la lluita contra la COVID-19 del Departament deSalut amb l’Atenció Primària Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut, tambéamb la col·laboració dels ajuntaments dels municipis i el Servei de Vigilància Epidemiològica.
El Departament de Salut convida la ciutadania a participar activament en aquestesproves, que es fan per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectadesno el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.
Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.