Durant el mes de març es posa en marxa una nova fase de seguiment de papallones diürnes. A Gavà es durà a terme al Parc del Calamot.

L’Observatori està impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) i del centre de recerca en ecologia, canvi climàtic i biodiversitat CREAF, que junts conformen el Laboratori Metropolità d’Ecologia i Territori de Barcelona (LET). L’mBMS comprèn una sèrie de parcs i platges on, de manera periòdica, diversos equips de persones voluntàries s’encarreguen de fer un seguiment estandarditzat de la riquesa i l’abundància de papallones, comparable al dels observatoris de referència com el CBMS.

Els objectius d’aquesta iniciativa són ajudar a conèixer les papallones dels parcs i platges de l’entorn metropolità, avaluar quina és la gestió més idònia dels prats florits i zones dunars de les platges per promoure la conservació d’aquests organismes i consolidar una de les poques iniciatives conegudes de ciència ciutadana d’estudi de la biodiversitat metropolitana.

En aquesta nova fase es farà el seguiment en un total de setze parcs i quatre platges, a Gavà al Parc del Calamot. Els voluntaris que s’adhereixin al projecte duran a terme el seguiment cada 15 dies, aquest consta de la realització de tres transsectes i un passeig per fer el recompte de les papallones observades a banda i banda del transsecte, se’ls facilitarà una fitxa de camps per a la recollida de dades i una aplicació per introduir-les a una base de dades. Els voluntaris comptaran amb el suport i formació per part d’experts i materials i recull d’informació per a la identificació de les diverses espècies de papallones.

Si us voleu afegir a la iniciativa podeu contactar amb els responsables del projecte, CREAF: Pau Guzmán (p.guzman@creaf.uab.cat),  IERMB: Raúl Velasco (Raul.Velasco@uab.cat) o AMB: Isabel Martín (alcantara@amb.cat).

Font: Aj. Gavà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here