L’acord sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat al que varen arribar la ministra socialista de Transports i exalcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, de Junts per Catalunya, ha estat acceptat d’entrada pel Govern. Però a mesura que han anat passant els dies s’han evidenciat discrepàncies internes dins els dos partits que conformen l’executiu català.

Les dissensions més evidents s’han produït dins ERC. L’exdiputat de Cornellà, Joan Tardà, una de les veus més influents del partit republicà, va manifestar “ com a membre del Consell nacional “ del partit que “el debat de l’aeroport encara no s’ha dut a terme” i que “la militància no s’ha pronunciat” . Tardà va escriure que “en conseqüència qualsevol afiliat està legitimat a dir la seva”. I va acabar amb tota una declaració d’intencions enfront de la posició de la direcció d’ERC i del president Aragonés: “ Segur que n’hi ha que hi estem en contra “ . Tardà no ha estat l’únic. També el Jovent  Republicà, organització juvenil del partit, i la federació d’ERC del Baix Llobregat i l’Hospitalet  s’han declarat en contra de l’ampliació de l’aeroport del Prat. Els primers consideren “incompatible” el projecte amb la lluita contra el canvi climàtic, mentre que els segons han afirmat que s’hi oposaran “si no hi na consens previ amb el territori”, condició molt difícil de complir atesa l’oposició dels ajuntaments de Barcelona i del Prat de Llobregat.

A Junts, al costat de la satisfacció dels membres més vinculats a sectors econòmics, com el diputat Joan Canadell o el mateix vicepresident Puigneró, s’ha fet notar la veu de l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, que ha escrit que seria un greu error que l’independentisme “no fes costat a les reivindicacions del moviment ecologista i de defensa de la terra i la natura”. Torra, davant l’acord al que ha arribat el dirigent de Junts, el vicepresident Puigneró, ha afegit que “després de viure la COVID creia que mai més no prendríem una decisió que pogués anar contra la natura i la terra, que és el llegat pels nostres fills: M’equivocava”.

El debat dins ERC i Junts per Catalunya tan sols ha començat. Caldrà seguir-lo de ben a prop.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here