Segons informa l’AMB, “els canvis en els hàbits de consum durant la pandèmia i els confinaments han influït en la recollida selectiva de les diferents fraccions de residus”. Hi ha hagut una millora en les dades però el 75 per cent dels municipis metropolitans encara no va aconseguir arribar el 2020 a l’objectiu marcat per la Unió Europea, és a dir un nivell del 50 per cent de reciclatge.
Durant el darrer any els resultats de la recollida selectiva han continuat la tendència al creixement que van mostrar el 2019, després que l’any 2018 se superés un estancament de gairebé una dècada al 35 per cent. Ara l’índex ha arribat al 38’4 per cent, un 0’6 per cent més que el 37’8 de fa un any.
Durant l’any 2020 l’evolució de les diferents fraccions ha mostrat comportaments diferents. Així, han baixat la fracció orgànica i els productes envasats en vidre, a causa del descens d’activitat dels establiments dedicats a la restauració i l’hostaleria com a conseqüència de la pandèmia. En canvi, han augmentat els envasos lleugers (plàstic, metalls i brics) i la fracció de paper i cartró.
Només 6 municipis del Baix Llobregat superen el 50 per cent de recollida selectiva: Begues, Molins de Rei, Pallejà, el Papiol, Sant Just Desvern i Torrelles de LLobregat. Fora de la comarca també superen el límit desitjat, Sant Cugat del Vallés, Castellbisbal i Tiana.
Font: AMB