La Festa Major de Viladecans s’adapta a la pandèmia sanitària per seguir portant la cultura i l’oci a la gent de Viladecans amb l’arrencada del mes de setembre, com és tradició

Més espais, afluència limitada i mesures de seguretat són l’eix de la celebració de la Festa Major d’aquest any, que busca seguir donant suport a un sector cultural molt tocat per la COVID. Més de setanta activitats, sobretot infantils i musicals, protagonitzen la programació en cinc recintes. L’aforament d’aquests espais estarà limitat i s’oferiran les entrades a l’accés des de 30 minuts abans de l’espectacle.

Per seguir la tradició, la Festa Major viladecanenca arrencarà aquest dijous amb el pregó, dedicat al personal sanitari i protagonitzat pel mateix, ja que l’encarregada d’oferir-lo serà la cap del servei d’Urgències de l’Hospital de Viladecans, Julia Santos. Tot un homenatge però també un toc d’atenció als veïns i veïnes, joves i grans, de que la festa s’ha de saber viure amb la prevenció que mereix. El pregó (dijous dia 8 de setembre, a les 20 hores) es trasllada als jardins de Magdalena Modolell amb aforament limitat i totes les persones assegudes.

Els infants, molt protagonistes

Ja abans del pregó, a les 18 hores, es posa en marxa un espectacle itinerant sobre rodes amb el showman Pep Callau i els Pepsicolen, que apropa l’inici de la festa a tots els barris. A més, els tradicionals focs d’artifici (a les 22 h) aquesta vegada no seran en format piromusical i es llançaran més amunt perquè la gent pugui veure’ls de lluny, fins i tot des de casa, i no suposin aglomeracions. Aquest any, els actes de Festa Major s’organitzen en més espais i amb control d’aforament i mesures de prevenció sanitària.

La Festa Xica será un any més un dels plats forts de la celebració, amb més d’una vintena d’actuacions per a infants de vuit companyies en dos escenaris instal·lats al parc de Can Xic durant cinc dies. A més, durant la Festa Major s’estrenaran les primeres activitats del programa municipal Ciència al Carrer, que promou que joves de 8 a 14 anys s’atansin a la ciencia de forma lúdica amb accions a l’espai públic.

Per altra banda, la fira d’atraccions estarà instal·lada del 7 al 12 de setembre al costat del parc de la Marina, amb aforament limitat i mesures sanitàries controlades pels feriants. L’horari de tancament estarà en funció de les mesures de prevenció del moment. L’espai tindrà una vessant inclusiva el 9 de setembre, de 17 a 21 hores, funcionant sense música ni il·luminació per facilitar que les famílies amb fills en l’espectre autista també puguin gaudir-ne.

Més escenaris, menys aglomeracions

La Festa Major d’enguany comptarà amb quatre escenaris musicals que potenciaran la descentralització de la celebració: els jardins de Magdalena Modolell, el parc de Can Xic i les escoles Àngela Roca i Doctor Trueta.

Els jardins de Magdalena Modolell tornaran a oferir els concerts d’autor de l’Ocellets Festival amb artistes consagrats com Sr. Chinarro, Hidrogenesse i Núria Graham, així com nous valors com Renaldo & Clara o Amanda Álvaro, a més d’artistes locals com la banda Vestby i el cantautor Marcel. Per altra banda, el parc de la Marina acollirà el primer festival jove Amalgama, amb la participació, entre d’altres, del duet de pop Ginestà, el rap de Tribade i Sofía Gabanna, el trap català de The Tyets i la rumba mil·lenial de Habla de mí en presente.

En canvi, el pati de l’Escola Doctor Trueta es dedica a la memòria musical, amb bandes tribut d’El Último de la Fila, Amy Winehouse o Bruce Springsteen, una projecció amb animació de la pel·lícula Grease o les versions del Duochambre i l’Orquestra Rosaleda. Finalment, el pati de l’Escola Àngela Roca acollirà les audicions de música més tradicional, com les havaneres i sardanes, i les entitats locals de música coral i sevillanes, així com l’espectacle Meugenio, d’imitació del mític humorista Eugenio.

Una cita amb la història i el patrimoni

Durant la Festa Major també s’oferiran les primeres visites a l’ermita de Sales després de la seva restauració, a càrrec de la Diputació de Barcelona. Es tracta de l’edifici més antic a la ciutat, on es van descobrir unes pintures murals gòtiques úniques a la comarca i que forma part del Museu de Viladecans com a espai interpretatiu de la història local.

A més, l’Arxiu Municipal estrenarà dues exposicions, una ubicada al bell mig del carrer a la rambla Modolell sobre imatges de la història de la Festa Major i una altra dedicada a instantànies de la vida local de la darrera dècada de les fotoperiodistes Cristina Diestro i Pepa Álvarez.

Font: Ajuntament de Viladecans

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here