Sembla que per fi ha arribat el moment. El passat dia 9 de setembre una tempesta va fer impossible la celebració del lliurament del Premis Altaveu que atorga el Festival de Sant Boi de Llobregat, i que sumaven els de l’any 2021 i els de l’edició de l’any 2020 que s’havia vist afectada per la pandèmia. Ara, aquest dijous, dia 4, es podran entregar els guardons guanyats per artistes, entitats i incitatives musicals durant aquests dos darrers anys.

Entre els artistes premiats es troben l’any 2021,Joana Serrat ( a la fotografia)  i Queralt Lahoz, i el 2020, La Casa Azul i Oques Grasses. També han estat premiats aquest any, Nakany Kanté, The Changes  Albert Pla, que rep el premi especial Alça la Veu, i Xavier Mercadé, fotògraf compromès amb el seu temps, que ha guanyat el Premi Trajectòria.

Els guardonats de 2020, a més dels ja citats La Casa Azul i Oques Grasses, van ser Tarta Relena, Los Sara Fontán, i Joana Gomila. El Premi Alça la Veu va correspondre a PLAM ( Plataforma estatal por la música) i el Premi Trajectòria va ser per Josele Santiago. Hi va haver també una Menció especial per la trajectòria de Victor Niebla.

Des de 1990, han estat premiats artistes com María del Mar Bonet, Jaume Sisa, Silvia Pérez Cruz, el grup Manel, Albert Pla, Peret, Txarango, Quimi Portet, Adrià Puntí, Estopa, Lluís Llach, Roger Mas, Joan Colomo o el grup Antònia Font. També han vist reconeguda la seva activitat professionals i programacions musicals.

El Jurat dels Premis Altaveu està format per músics, periodistes i professionals del món de la música així com per l’organització del Festival.

Font: Festival Altaveu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here