Cinebaix, el cinema de Sant Feliu de Llobregat,  ofereix entre el 4 i el 14 de novembre l’oportunitat de conèixer el millor cinema de la zona de la Mediterrània i el Llevant. La programació de la Mostra inclou 21 pel.lícules d’una dotzena de països, entre les quals hi ha 11 estrenes a Catalunya. Bon part dels films tenen els joves com a protagonistes. També hi són presents la denúncia social i la problemàtica punyent de les persones refugiades.

Entre les pel·lícules  que es podran veure podem destacar Hudas´s Salon, d’Egipte, Palestina i Països Baixos, Souad, d’Alemanya, Egipte i Tunísia, Fedayin, de França i el Líban,  la famosa Mediterráneo, d’Espanya i Grècia, Cigare au miel, d’Algèria, Bèlgica i França,  Nobody’s metafhor, del Regne Unit, La vida de los demàs, d’Alemanya, Iran, i la República Txeca, Une histoire d’amour et de désire, de França i Tunísia, L’Homme qui vendu sa peau, d’Alemanya, Bèlgica, França i Tunísia, My beautiful Baghdad, d’Alemanya, Regne Unit i Suïssa, Mi mejor amigo, de Romania i Turquia, L’Afganistan, present i…futur, The Mauritanian, d’Estats Units i Regne Unit, Feathers, d’Egipte, França, Grècia i Països Baixos, Between two dawns, d’Espanya, França, Romania i Turquia, Bir, de Turquia, o 200 Meters d’Afganistan, Itàlia, Jordània, Palestina, Qatar i Suècia.

El Festival es complementa amb quatre cinefòrums i debats, amb directors que participen online a través de la plataforma CINEBAIX.LIVE, o bé amb el documentalista Joan Giralt, especialitzat en temàtiques socials i migratòries, i participants del projecte Càmeres i Drets de CIEMEN i OSAD.

El cartell del Festival és obra de la Montse Fortuny, que juga amb el color blau per acompanyar una trobada que té per centre la mar Mediterrània. Una bona oportunitat per trencar prejudicis, per apropar-se a d’altres cultures que també són nostres i combatre la intolerància i el racisme.

Font:  Premsa Cinebaix

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here