El programa de TV3 “Batalla Monumental” prepara la seva segona temporada. Aquest concurs es fonamenta en la competició entre diversos monuments de Catalunya i és el públic qui vota el preferit per la ciutadania.

La Cripta i tot el conjunt de la Colònia Güell, al municipi de Santa Coloma de Cervelló, competiran amb nou monuments emblemàtics de tot el país.

La Cripta, obra de l’arquitecte Antoni Gaudí, forma part del llistat del patrimoni mundial de la UNESCO. És gestionada pel Consorci de la Colònia Güell, integrat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat, l’Institut Català del Sòl de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló.

El programa es va gravar els dies 4 i 5 de novembre. Mostra el conjunt de la Colònia Güell, el seu recinte industrial i la famosa Cripta. També recull testimonis de veïns i veïnes i de persones relacionades amb aquest espai.

La Colònia Güell és un conjunt d’empresa tèxtil i habitatges d’estil modernista. És una de les colònies més grans de les situades a l’entorn del riu Llobregat. Destaca per la seva qualitat arquitectònica i pel fet de que era moguda exclusivament per l’energia del vapor. Es va construir a finals del segle XIX. Antoni Gaudí va projectar l’església, també coneguda com a Cripta de Gaudí. La Colònia es Bé Cultural d’Interès Històric des del 1991 i la Cripta va ser declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 2005.

L’any passat el monument guanyador de la “Batalla Monumental” va ser la Seu Vella de Lleida.  El programa va ser criticat perquè a l’intentar afegir-hi amenitat, va caure “en la pallassada sense gràcia”, segons el crític Tomàs Desclot.  Cal esperar que en aquesta segona edició la Colònia Güell i la resta de monuments participants rebin el tractament respectuós que s’espera d’una programa que es proclama cultural.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here